Societat

Llena es pregunta què passaria si es decidís introduir l'ós bru a Collserola

Societat

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, el socialista Joaquim Llena, ha assegurat que la reintroducció de l'ós al Pirineu no compta amb l'aprovació del territori i ha assenyalat el rebuig que generaria a la població si es plantegés una política similar a la serra de Collserola. "M'agradaria que algun govern de lluny decidís posar l'ós a Collserola i  veuríem la que s'embolica", s'ha qüestionat el conseller.

Malgrat això, Llena ha afegit que encara que podria ser que aquesta comparació no fos la més afortunada, la seva intenció és sempre defensar que s'escolti el territori.

Llena, antic alcalde d'Alt Àneu (Pallars Sobirà), ha destacat que tots els ajuntaments del territori van ser contraris a la reintroducció de l'ós i que s'ha de consensuar aquest tipus de mesures malgrat que entre les dues parts s'estableixi a vegades "un diàleg de sords".

El vicepresident d'ICV, Jaume Bosch, ha considerat "preocupant" que Llena mostri un "desconeixement tan gran de la realitat territorial de Catalunya", en comparar la Vall d'Aran amb la serra barcelonina de Collserola.

"Faria bé de demanar al president Montilla que l'informi de la relació dels ciutadans del Baix Llobregat, Barcelona i el Vallès Occidental amb Collserola", ha indicat Bosch en un comunicat, i ha recordat que el programa de reintroducció de l'ós està avalat per la UE, per dos Estats, l'espanyol i el francès, i pels governs de Navarra, l'Aragó i Catalunya.

"Si està molt preocupat per les reclamacions del territori en relació amb el govern de la Generalitat, que intenti resoldre les demandes dels pagesos en relació amb la conselleria d'Agricultura", ha instat Bosch.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt