Societat

La neu obliga a circular amb cadenes en tretze carreteres

CATALUNYA

La neu comença a causar aquest dissabte a la nit els primers problemes de circulació en dotze carreteres de les comarques de Lleida i en una del Berguedà, segons informa el Servei Català de Trànsit. Així, a la C-12, a l'alçada d'Àger (Noguera) es necessiten equipaments entre els quilòmetres 185 i 201 en els dos sentits de la marxa; a la C-13, a Tremp, entre els quilòmetres 75,12 i 99,38; a la C-1311, també a Tremp, entre els punts quilomètrics 0 i 22,82 i a la C-28, al Port de la Bonaigua, entre els quilòmetres 41,95 i 56,70; a la C-462, a Alàs i Cercs (Alt Urgell), entre els quilòmetres 28,59 i 83,10.

També calen equipaments a la L-500, entre els quilòmetres 11,50 i 19,57, i a la N-260, entre els quilòmetres 327 i 347, ambdues al Pont de Suert. També a la N-260, també calen cadenes al Port del Cantó, entre els quilòmetres 234 i 265.

A més, a la L-501, a la Vall de Boí, entre el quilòmetre 0 i 5,74; a la L-503, a Torre de Cabdella (Pallars Jussà), entre els quilòmetres 0 i 13,50; a la L-401, entre els quilòmetres 0 i 41,26, a Odèn (Solsonès); i a la L-511, entre els quilòmetres 0 i 40,70, a Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) també s'ha de circular amb cadenes. D'altra banda, al Berguedà, calen cadenes a Gósol, entre els quilòmetres 0 i 15,50 a la C-563. En tots els casos, les afectacions són en ambdós sentits.

Amb motiu de l'anunci de nevades en cotes baixes previstes per a aquest dissabte al vespre i diumenge, el Cecat ha activat a les 11.30 h d'aquest dissabte la fase d'alerta del pla Neucat. S'esperen precipitacions en forma de neu a l'Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Val d'Aran. A la matinada, les previsions indiquen que la cota de neu pot baixar fins als 600 metres.

El Servei Meteorològic de Catalunya també ha informat que a les comarques del Pirineu i el Prepirineu la neu arribarà a totes les cotes. A més, al vessant nord del Pirineu es podrà superar el llindar de més de 10 centímetres de gruix per sobre dels 900 metres.

Davant d'aquestes prediccions, el Departament d'Interior fa un seguit de recomanacions: fer seguiment de les condicions meteorològiques i extremar les precaucions en cas d'haver d'agafar el cotxe per viatjar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Denuncien tocaments a un alumne per part d’un docent de la UdG

girona
GIRONA

Intervenen un miler d’ocells i quatre tortugues que es venien per internet

GIRONA
BLANES

Rescaten un motorista alemany que va caure per un barranc fent enduro

BLANES
infraestructures

Finalitzada la nova via verda al marge de la riera de Calonge

calonge i sant antoni
canvi climàtic

L’abril, l’onzè mes consecutiu amb temperatures extremes

barcelona

Nou pas endavant per a la millora de la carretera de la Ràpita a Poblenou del Delta

Amposta
RIPOLL

El Casal La Metxa denuncia que l’Ajuntament prohibeix la Festa Major Alternativa

RIPOLL
societat

Absolen l’alcalde per haver-se encarat a uns ocupes amb una destral

caldes de malavella
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona