Societat

L'Ajuntament de Sant Boi assegura que té un document que avala el "molt bon estat" del túnel de batuda

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat presentarà aquest dimecres l'informe tècnic sobre les característiques constructives i l'estat de conservació de l'estadi municipal de beisbol i, en concret, del túnel de batuda que es va enfonsar dissabte pel temporal de vent.

El consistori ha avançat en un comunicat que disposa d'un document del 2002 on s'assegura que la instal·lació estava en "molt bon estat" i era "de bona qualitat".

Després que el túnel de batuda es desplomés, l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, va encarregar un informe tècnic per analitzar les causes del succés i les característiques de construcció del túnel de batuda amb l'objectiu de determinar si el sinistre pogués haver estat causat per algun altre factor a més del fort vent.

L'Ajuntament ha anunciat que explicarà les conclusions definitives aquest dimecres i les farà públiques a través d'una roda de premsa.

A l'espera d'aquestes conclusions, l'Ajuntament assegura que l'any 2002 es va elaborar un pla d'equipaments esportius de Sant Boi de Llobregat. L'empresa Fase de Gestió va fer aquest informe per encàrrec de la Diputació de Barcelona, on s'afirma que l'estat de la instal·lació esportiva del camp de beisbol i, en concret, del túnel de batuda, estava en "molt bon estat", "de bona qualitat" i un "dels millors de Catalunya".

Des del 1992
El túnel de batuda es va projectar el 1992 en el marc del pla de condicionament del camp de beisbol que incloïa també la plantació de gespa i la instal·lació d'un nou enllumenat. El 1993 es va acabar el túnel de batuda i la resta d'obres es van acabar "definitivament el setembre del 1995", segons el comunicat del consistori, que assegura que "des de llavors, en tots els anys de funcionament de la instal·lació no hi ha hagut queixes ni sobre el manteniment ni sobre l'estat de conservació en general".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.