Societat

Torre Negra s’incorporarà a Collserola a l’espera del recurs sobre la seva urbanització

Medi ambient

El projecte de Parc Natural de Collserola que es posarà a exposició pública inclourà els terrenys de Torre Negra, a Sant Cugat del Vallès, sobre els quals es manté oberta una important picabaralla jurídica.

Una sentència emesa el febrer passat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declarava nul·la la modificació del Pla General Metropolità acordada per la Generalitat el 2003 que preservava el sector de la Torre Negra com a zona no urbanitzable d’especial protecció.

Tot i les diverses interpretacions sobre la decisió, fins i tot el grup d’ICV a Sant Cugat va afirmar que lamentava “la sentència del TSJC que declara nul·la la modificació del PGM acordada pel govern el 2003 i que preservava el sector de la Torre Negra”. No obstant això, la sentència reconeixia l’autonomia municipal per ordenar el seu territori i, en conseqüència, deixava oberta la possibilitat que es tramiti una nova protecció urbanística que eviti la construcció d’aquests terrenys, propietat de Núñez i Navarro.

Segons la interpretació exposada ahir pel conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, “la sentència [del TSJC] del 16 de febrer diu exactament que [Torre Negra] és una zona «no urbanitzable», per tant, s’integra dins el parc de Collserola i s’ha acabat el tema”. La interpretació de Baltasar semblava referir-se al fet que la sentència del TSJC ha estat recorreguda i, per tant (pel fet de no ser una sentència ferma), de moment es manté la protecció aprovada l’any 2003.

Baltasar es va negar a opinar sobre la possibilitat que els Tribunal Suprem ratifiqui l’anul·lació i va afirmar que cap de les institucions presents en l’acte es plantegen la possibilitat que s’hagi d’indemnitzar al propietari de Torre Negra per mantenir la seva protecció.

Per contra, cal recordar que els representants de l’empresa Nuñez i Navarro consideren que la sentència del TSJC anul·la la protecció urbanística dels terrenys de la seva propietat i en reclama la urbanització validada abans del 2003 per l’Ajuntament. De fet, la constructora ja ha donat a entendre que, de forma paral·lela als litigis judicials, presentaran al·legacions contra la inclusió de Torre Negra en el projecte de decret de creació del Parc Natural de Collserola, per fer valer els seus drets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona