Societat

El transport públic s'abarateix per a les famílies nombroses

Transport

Les famílies nombroses catalanes poden gaudir des d'ahir de nous descomptes en el transport públic urbà i interurbà. La reducció que s'aplica és d'entre un 20% (famílies amb tres i quatre fills) i un 50% (amb cinc fills o més) en les targetes integrades del transport personalitzades, T-Mes, T-Jove i T-Trimestre, i també en els bitllets senzills.

El Diari Oficial de la Generalitat va publicar ahir l'ordre que fa efectives les bonificacions a totes les famílies catalanes que tinguin tres fills o més. De moment el descompte no s'aplicarà a la resta de títols integrats de la xarxa, la T-10, la T-50/30, la T-Dia i la T-Familiar 70/30, que són també els més utilitzats. El departament de Política Territorial s'ha compromès a continuar estudiant la viabilitat de fer-ho.

El director executiu de la Federació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc), Raül Sánchez, ha manifestat la seva satisfacció per una mesura que "ajudarà les famílies amb més càrregues en un moment de crisi econòmica", però recorda que és només "un primer pas", perquè queden pendents la resta de títols i targetes.

Una sentència del Tribunal Suprem del 2008 va establir que la reducció de les tarifes s'havia d'aplicar a tots els títols de transport. Per aquest motiu l'entitat i la conselleria s'han donat fins al 31 de desembre d'enguany per analitzar com aplicar els descomptes a les targetes multipersonals i horàries, la venda de les quals no requereix cap carnet acreditatiu.

A l'hora de materialitzar els descomptes, seran els centres municipals d'atenció als ciutadans, o els que atenen els viatgers, en el cas de les companyies de transport, els encarregats de fer les targetes personalitzades, amb les bonificacions especials per a cada membre de les famílies nombroses sol·licitants.

L'ordre també estableix que les respectives entitats de transport públic metropolitanes de les capitals catalanes hauran d'anar aplicant les adaptacions tècniques necessàries per garantir les bonificacions a les famílies.

Deixar el cotxe
El director executiu de la Fanoc ha destacat que els descomptes "faran que moltes famílies que fins ara es desplaçaven en cotxe per dur els fills a l'escola, perquè sortia més barat, a partir d'ara optin pel transport públic".

Des de l'any 2000, la Fanoc lluita perquè es facin efectius a Catalunya els descomptes previstos per la llei estatal de protecció de les famílies nombroses. L'any 2000 va impugnar davant els tribunals les primeres tarifes integrades de l'àrea metropolitana de Barcelona, ja que només podien gaudir de descomptes en els bitllets senzills. El Tribunal Superior de Justícia li va donar la raó el 2004, però davant l'incompliment del govern, va recórrer al Suprem, que va ratificar la sentència del TSJ.

L'ATM de Barcelona està ultimant la T-Infant, que farà gratuït el transport per als menors de 12 anys. La targeta hauria d'entrar en vigor aquesta tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tribunals

L’Audiència ordena repetir el judici a un vigilant del metro absolt tot i trencar la cama a un usuari

Barcelona
tradicions

Quin èxit l’Ou com Balla!

Barcelona

Adif invertirà 7,2 milions a les estacions de Colera i Vilajuïga

colera
Societat

Prop de mig centenar d’activitats a la Sitges Pride

Sitges
Societat

El centre operatiu de la Guàrdia Urbana a la Mariola es posarà en marxa dilluns

Lleida
Urbanisme

L’Ajuntament de Barcelona no recorrerà contra la sentència de Can Raventós

Barcelona
societat

Creix el nombre de persones ateses per Càritas de Tarragona i de Tortosa

Tarragona

Nou certamen a la Costa Brava per promoure el busseig sostenible

l’estartit
societat

Caritas Barcelona adverteix que ha arribat al límit de la seva capacitat

Barcelona