Societat

El fiscal demana onze de presó per al gendre dels Tous

El fiscal demana onze anys de presó per a Lluís Corominas, el gendre del matrimoni Tous, per haver matat a trets un dels presumptes assaltants que al desembre del 2006 van entrar al jardí del xalet dels joiers a Sant Fruitós del Bages per intentar robar-hi. Coromines era el cap de seguretat de la família i es va adreçar a la casa, que estava buida, quan els vigilants el van advertir que les càmeres havien detectat intrusos.

En el seu escrit de conclusions provisionals, el fiscal acusa Corominas d'un delicte d'homicidi, amb l'agreujant d'abús de superioritat i les circumstàncies atenuants de reparació del dany i d'obcecació, ja que considera que va actuar en un estat de nervis afavorit pel "clima d'inseguretat" que es respirava en aquella època i atès que tres dies abans hi havia hagut un primer intent d'assalt a la casa.

Segons el fiscal, Ramon Menac, l'acusat –que des del febrer de 2007 està en llibertat provisional sota fiança de 150.000 euros–, va disparar contra dos membres de la banda d'assaltants, un dels quals va morir, "amb l'ànim d'acabar amb la seva vida" o "conscient de les altes probabilitats de causar-los la mort". Els dos lladres atacats eren dins d'un cotxe a uns 50 metres de la casa, esperant els seus còmplices.

L'homicidi es va produir cap a les set del vespre el 9 de desembre del 2006, quan Corominas va acudir en el seu cotxe a la finca dels joiers alertat per un vigilant.

El gendre dels Tous anava armat, segons el ministeri públic, amb una pistola semiautomàtica carregada amb set cartutxos de nou mil·límetres i un recanvi amb bales expansives de punta buida, que estan considerades com a munició prohibida.

Abans d'entrar al recinte de l'habitatge, Corominas va veure un vehicle estacionat a uns cinquanta metres de la finca i, davant la sospita que els seus ocupants eren uns assaltants, es va dirigir amb el seu cotxe fins a interceptar-los i els va disparar dos trets, manté la fiscalia.

Un dels presumptes atracadors, Sinani Gazmed, va ser abatut per un dels trets, cosa que li va provocar la mort dos dies després, mentre que l'altre, Dulji Kosum, va esquivar la bala.

Posteriorment, Corominas va encanonar l'assaltant que va sobreviure als seus trets per retenir-lo fins que van arribar els Mossos d'esquadra.

Pel fiscal, Corominas va actuar sota la influència d'un estat de nervis provocat per l'avís del vigilant de seguretat que s'estava cometent un robatori a casa dels seus sogres, on dies abans havia ocorregut un altre intent d'atracament, i a causa del "clima d'inseguretat ciutadana" d'aquells dies, que van coincidir amb una onada d'assalts a xalets.

Segons l'acusació pública, els dos presumptes assaltants, que anaven desarmats, estaven intentant cometre un robatori al domicili dels Tous, que estava buit, però ja havien desistit del seu pla, fet que encara està sent investigat pel jutjat d'instrucció número 4 de Manresa.

La fiscalia reclama que el gendre dels Tous indemnitzi amb 90.000 euros la dona del difunt i amb 150.000 euros el seu fill menor, quantitat aquesta última que Corominas ja ha consignat al jutjat, pel que la fiscalia li aplica l'atenuant de reparació del dany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.