Societat

El CAC veu inadequats els avisos del vendaval a TVC i Catalunya Ràdio

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) considera que els avisos de servei públic a la població arran del temporal de vent que va afectar Catalunya al gener per part dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) van ser "inadequats" per l'actualització "insuficient" i pels canals emprats.

En un informe que ha elaborat la institució sobre la presència d'avisos del servei públic a la població a TV3, el 3/24 i Catalunya Ràdio els dies 23 i 24 de gener, el CACl considera que malgrat trobar-se davant un fet excepcional, TVC va fer recaure el gruix d'avisos en el canal 3/24, i que TV3, el principal canal de la televisió pública catalana, va incloure'n poca informació.

Pel que fa a Catalunya Ràdio, el CAC constata que el contingut dels avisos es va anar actualitzant, excepte en els butlletins informatius de les sis, les set i les vuit del 24 de gener.

L'estudi constata que en total es van emetre 577 avisos, distribuïts de la forma següent: TV3 (104), 3/24 (373) i Catalunya Ràdio (100). El tema dels avisos és, de primer, "general sobre el temps" (32,9% del total d'avisos) i, en segon lloc, transports terrestres (29,8%). A continuació vénen els avisos sobre navegació marítima i aèria, altres avisos i recomanacions, estat de l'alta muntanya i temàtica diversa.

Els tres prestadors van introduir alguna modificació en la seva programació habitual per informar sobre el temporal de vent. TV3 i 3/24 van fer connexions especials i van incloure avisos en els teleinformatius. Catalunya Ràdio va donar algun avís en tots els seus informatius i butlletins com també en quatre programes.

Distribució irregular
En resum, l'informe del CAC constata que "hi ha una distribució irregular de l'emissió de nous continguts i que hi ha espais de temps sense aportació de nous avisos". En concret, a TV3, dins de la mostra analitzada (a partir de les set del dia 23), el primer programa amb un avís és el TN vespre de les 21 hores. Els nous avisos es concentren en la primera connexió amb el 3/24 a les 6 hores del dia 24, en la connexió especial amb el 3/24 a les 13.22 hores i en els TN migdia i TN vespre del dia 24.

Pel que fa al 3/24, es troben repeticions freqüents del contingut dels avisos. Així, en concret, entre les 22.30 hores del dia 23 i les 6 del dia 24 no hi ha avisos amb contingut nou. Posteriorment hi ha actualitzacions sobre determinades temàtiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou