L'ordenança de civisme fa desaparèixer les prostitutes dels carrers de Lleida

La Guàrdia Urbana de Lleida ha obert un total de 47 expedients tot i que no s'ha arribat a posar cap sanció

La Junta Local de Seguretat de Lleida, integrada per Paeria, Generalitat i Estat i els respectius cossos policials, ha valorat positivament l'aplicació de l'ordenança de civisme a la ciutat de Lleida ja que des de la seva aplicació, a principis de març, la pràctica de la prostitució «pràcticament ha desaparegut dels carrers de Lleida», ha dit el seu alcalde. Tanmateix, Lleida ha facilitat la seva ordenança de civisme a localitats pròximes com ara Alcarràs (Segrià) o Torrefarrera (Segrià) -on moltes de les prostitutes que exercien a Lleida s'hi ha desplaçat per seguir exercint- perquè la puguin aplicar de la mateixa manera que ha fet Lleida.

Des de principis de març i fins ara, la Guàrdia Urbana de Lleida i Mossos d'Esquadra ha obert 47 expedients a prostitutes els quals han suposat un avís per a elles mentre cap a clients. En no ser enxampades novament oferint els seus serveis al carrer, no ha estat necessària cap sanció en no haver-hi reincidència. A més, com a mínim prop d'una vintena de noies han manifestat la seva voluntat de cercar altres sortides laborals per deixar enrere la prostitució.

Una altra de les dades que s'ha destacat durant la Junta ha estat l'augment del número d'expulsions de persones que es trobaven en situació irregular i que han estan relacionades amb algun fet delictiu comès a Lleida. Així, en aquest període d'enguany s'han fet ja 19 expulsions i una devolució mentre durant tot el 2008 van ser 24 les expulsions efectuades i dues devolucions.

Pel que fa a les dades facilitades per Mossos d'Esquadra, durant el 2008 es van registrat a la ciutat de Lleida 19.969 incidències, les quals van acabar amb 1.691 detencions. El número de delictes va pujar durant l'any passat fins els 5.712 i les faltes van ser 4.293.

La majoria dels delictes i faltes van ser contra el patrimoni, un 97% del total. El delicte que més s'ha repetit a la ciutat de Lleida ha estat del de robatori amb força a l'interior de vehicle, amb 1.601 casos, seguit pel robatori amb força, amb 844 casos. Els robatoris amb violència i intimidació van ser 559, els delictes de furt, 525 i els delictes de trànsit van ser 507.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva