Societat

Rescatat un jove de Sant Andreu de Llavaneres perdut als Alps mentre esquiava

El noi ha estat trobat amb "hipotèrmia severa" després de passar dues nits al ras i hospitalitzat a Grenoble

Els serveis d'emergència francesos han rescatat aquest dimarts un jove de divuit anys de Sant Andreu de Llavaneres, que es va perdre fa dos dies quan esquiava amb uns amics a Les Deux Alpes. El noi es va quedar sol després que la resta del grup decidís plegar per la densa boira que hi havia a les pistes.

Les dues nits que ha passat al ras li han provocat una hipotèrmia severa, tot i que el noi era conscient quan l'han trobat. Un helicòpter l'ha traslladat a l'hospital de Grenoble. La seva mare, Esther Buj, ha reconegut que el noi és "molt despistat", però té "molta vitalitat" i això el que l'ha fet aguantar viu tantes hores en aquestes condicions.

El que podria haver acabat amb tragèdia ha acabat bé. Un noi de divuit anys de Sant Andreu de Llavaneres ha passat dues nits a la intempèrie, als Alps francesos, després que diumenge es perdés mentre esquiava amb una colla d'amics. Les baixes temperatures li han provocat una hipotèrmia severa, però el noi ha sobreviscut i està conscient.

Diumenge al matí en Sergi, conegut pels seus amics amb el sobrenom de Burbu, i un grup d'amics van fer les primeres baixades per les pistes de Les Deux Alpes, però la densa boira i el fort vent que bufava els va fer abandonar. A tots excepte a en Sergi i un altre amic que van continuar una estona més a l'snowpark, una zona reservada pels que utilitzen l'snow on poden realitzar piruetes.

La boira anava a més i el company d'en Sergi també va marxar amb la resta de la colla. Ell s'hi va quedar i va alertar que tornaria a la una del migdia per anar a dinar. El noi, però, no va tornar. Ja s'havia perdut. Només va tenir temps de fer una trucada més als seus companys abans que se li acabés la bateria del telèfon.

Durant aquesta comunicació els va comentar que estava 'molt desorientat' i que no veia més enllà de deu metres perquè la boira li havia tapat tota la visibilitat. Els seus amics van avisar els cossos de seguretat, però quan es va posar en marxa la recerca ja era massa tard per localitzar-lo.

Al noi l'han trobat finalment aquest dimarts, després que dilluns el temps tampoc permetés fer una recerca en condicions. La mare del noi, Esther Buj, ha reconegut que no esperava que el seu fill aguantés tantes hores a la intempèrie i ha agraït la feina feta pels serveis d'emergència francesos. Buj també ha agraït el suport de la gent de Sant Andreu de Llavaneres que li ha donat suport moral aquests dies.

Ara el noi ja és a l'hospital de Grenoble, on l'han traslladat amb helicòpter. Segons amics i familiars cal extreure-li sang, escalfar-la i tornar-li a introduir al cos, amb l'objectiu que recuperi la temperatura adient.

Una altra de les claus de la seva supervivència ha estat el lloc on ha passat les hores. Un dels seus companys detalla que després de caminar molta estona buscant una sortida a la muntanya, en Sergi va esperar en una vall a que el rescatessin. "Això va ajudar-lo a protegir-se una mica del fred"

Fons pròximes a la família han explicat a l'ACN, que el pare del noi, Jordi Marqués, també ha hagut de ser atès pels serveis mèdics després de conèixer que el seu fill s'havia perdut per la muntanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’AMBici arriba a l’Hospitalet i completa així el seu desplegament

L’Hospitalet de Llobregat

El CRAM alerta que el 85% de tortugues presenten macroplàstics

El Prat de Llobregat
medi ambient

Ecologistes del Penedès demanen aturar el polígon logístic Sant Marçal

CASTELLVÍ DE LA MARCA
GIRONA

Neix el cicle de concerts i mercat d’art “SingulAr”, al Centre Cívic Pla de Palau

GIRONA

L’Hospital millora equipaments per al confort de pacients oncològics

BLANES

L’Auditori de Cap Roig acollirà dijous la jornada ’Turisme, Territori i Societat’

PALAFRUGELL
societat

Un incendi destapa una plantació de marihuana a la Baronia de Rialb

BARONIA DE RIALB
FIGUERES

Nova campanya per trobar pisos per a dones víctimes de violència masclista

FIGUERES
societat

Restableixen el trànsit de dues línies de Rodalies entre Lleida i les Borges Blanques

LLEIDA