Societat

Desconvocada la vaga de dos dies de Renfe

Desconvocada la vaga de Renfe que els sindicats de la companyia ferroviària havien convocat per avui i demà, en desacord amb les condicions del traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat de Catalunya. La decisió s'ha sabut a les quatre de la matinada, i tot i la desconvocatòria, hi ha hagut retards a la línia del Maresme.

El comitè general d'empresa de Renfe ha desconvocat aquesta matinada les vagues anunciades per avui i demà en tots els serveis ferroviaris de la companyia, que, gràcies a la revocació in extremis de l'aturada, tornaran a operar "amb total normalitat", segons ha anunciat la companyia ferroviària.

La mesura afecta els trens de Rodalies, Mitja Distància, Llarga Distància i Alta Velocitat. Els sindicats de l'operadora –CCOO, UGT, Semaf, Sindicat Ferroviari i CGT– havien anunciat aturades per a aquests serveis com a forma de mostrar el seu rebuig a un dels punts de l'acord tancat entre el govern espanyol i la Generalitat de Catalunya sobre el traspàs del servei de Rodalies de Barcelona.

Es tracta del punt que indica que si abans que conclogui 2011 Renfe i el govern català no arriben a un acord perquè l'operadora segueixi prestant el servei de Rodalies, els actius i el personal de la companyia es traspassaran el 2012 a la Generalitat.

En la reunió d'aquesta nit, els sindicats han rebut el compromís per part del ministeri de poder participar en les futures negociacions sobre el servei de Rodalies a Catalunya. Juan Jesús García Fraile, secretari general de Semaf, ha explicat en declaracions de Catalunya Ràdio que estan satisfets amb el pacte.

De tota manera, segons ha informat la companyia ferroviària, hi ha certs retards en la línia de Rodalies del Maresme. Renfe ha afirmat que la desconvocatòria de l'aturada a última hora possiblement ha provocat que algun treballador no hagi anat a la feina i això fa que a la línia 1 cap a Blanes hi hagi retards de mitja hora. A la resta de línies no hi ha cap incidència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els 40 anys de l’EOI de Girona: del VHS a la semipresencialitat

Girona
Joan Torra
Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP)

“Nosaltres pensem Déu des de la societat catalana, un goig i un repte”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

‘¿Qué pone en tu DNI?’

Estat espanyol

Les monges de Belorado ratifiquen la sortida de l’església

Barcelona
Trànsit

21 km de cua a l’AP-7 entre Llinars i Santa Perpètua en l’operació sortida

Aràbia Saudita

La calor extrema provoca més d’un miler de morts en la peregrinació a la Meca

Barcelona
economia

L’Audiència Nacional investiga si Naturgy va alterar els preus durant pandèmia

barcelona

1,7 milions per estudiar la genètica de les malalties mentals

Reus
estats units

El TS dels EUA avala que es prohibeixi als maltractadors tenir armes

barcelona