Societat

Troben sa i estalvi l'excursonista perdut a l'estany de Sant Maurici

L'home, d'uns 50 anys, ha passat la nit a la muntanya en un forat que ha fet dins del gel. Es dirigia al refugi d'Amitges quan l'ha localitzat un helicòpter dels Bombers

Els Bombers han trobat sa i estalvi l'excursionista perdut entre l'estany de Sant Maurici i el refugi d'Amitges a Espot. Aquest divendres al voltant de les deu del matí l'home ha estat localitzat per un helicòpter dels GRAE (Grup d'Actuacions Especials) prop de l'estany de la Ratera, una mica més amunt del refugi.

Segons les últimes informacions, l'home, d'uns 50 anys, hauria passat la nit a l'estany de la Cabana, amb un sac de dormir, arrecerat a prop d'un arbre i dins d'un clot que va fer a la neu. Al matí ha iniciat de nou la marxa i és quan ha estat localitzat per l'helicòpter dels Bombers.

Tot i que aparentment l'home estava sa i estalvi, els serveis sanitaris li han fet una primera revisió i l'evacuaran a l'Hospital de Tremp. L'excursionista està bé, però pateix principi de congelació als dits, segons han explicat els Bombers.

En la recerca hi han treballat 8 dotacions terrestres i l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat, a més de dues patrulles del grup de muntanya del cos de Mossos d'Esquadra. Els Bombers van ser alertats aquest dijous a la tarda pel personal del mateix refugi d'Amitges que un home que havia fet una reserva no havia arribat.

L'home va estacionar el seu vehicle a Espot, des d'on va agafar un taxi fins al l'estany de Sant Maurici. Des d'allà s'havia de dirigir al refugi, on no va arribar.

A la nit es van activar sis dotacions terrestres dels Bombers que van fer la recerca pels altres refugis, altres trajectes i zones on s'hagués pogut aixoplugar. Al voltant de dos quarts de dotze, i a causa de les males condicions meteorològiques, es va aturar la recerca, que s'ha reprès aquest matí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona