Societat

Absolt el mosso que va matar un esquizofrènic a Malgrat de Mar

El jutge considera que l'agent no va tenir cap altre remei que disparar per salvar la seva vida i la d'un tècnic sanitari

L'Audiència de Barcelona ha absolt el mosso d'esquadra que va disparar i matar a un jove esquizofrènic a Malgrat de Mar (Barcelona). La sentència titlla de "lícita" l'acció perquè va actuar en defensa pròpia i d'un membre de l'equip sanitari.

El jutge ha considerat que l'agent va disparar a l'home "per salvar la seva pròpia vida i la d'un sanitari". Els fets van passar el maig del 2007, quan Antonio A.C., de 33 anys, va patir un atac d'esquizofrènia i va atacar l'agent amb un pic.

Els Mossos i dos ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) van arribar a la zona i després d'intentar, sense cap èxit, d'injectar un calmant al jove, que sofria esquizofrènia, aquest va fugir dins una zona boscosa pròxima. Més tard va tornar a entrar al domicili familiar i en va sortir armat amb un pic d'obra a la mà i un tornavís al cinturó.

Violència necessària
La sentència diu que la violència empleada pel mosso, que va disparar diverses vegades contra el malalt, va ser "necessària i proporcional", ja que en aquell moment l'agressor sofria un brot psicòtic i no feia cas de les advertències dels agents i els perseguia amb un pic d'obra.

El jutge ha considerat que l'agent va disparar "per salvar la seva pròpia vida i la d'un sanitari" i que va seguir el protocol adequat, ja que va advertir a l'agressor apuntant-lo amb l'arma, va disparar a terra com a advertiment i, com que l'agressor va continuar l'amenaça, va optar per disparar. En total va disparar entre vuit i deu vegades contra l'agressor, que va caure a terra desplomat i va morir.

Com un kamikaze
La sentència esmenta la declaració d'un membre de l'equip mèdic, que va declarar que l'agressor "va baixar com un kamikaze i el policia va actuar de pantalla" entre ells i l'agressor i els va "salvar la vida". El sanitari va afegir que en deu anys de professió mai havia vist una cosa semblant. Els fets van passar el maig del 2007, quan Antonio A.C., de 33 anys.

El jutge ha tingut en compte les declaracions dels altres agents i dels sanitaris durant el judici, que van assegurar que el mosso no va tenir cap alternativa davant l'actitud "violenta i amenaçant" de l'agressor. L'acusació té un termini de cinc dies per presentar recursos contra aquesta sentència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS