Societat

La batussa política complica el consens sobre la gossera

Medi ambient

Ball de bastons al ple municipal per la ubicació de la futura gossera. De ben poc van servir ahir els intents de posar pau del PSC remarcant la predisposició del bipartit al diàleg per arribar a un acord. L’oposició no va estalviar retrets a la regidora de Medi Ambient pel preu del seu projecte i Imma Mayol va defensar a capa i espasa el centre d’animals al Parc de l’Oreneta. I tot això enmig d’un suposat procés de negociació que es va iniciar divendres passat amb ERC.

El desencadenant de la batussa política va ser una proposició de CiU i PP que reclamava “obrir un diàleg amb tots els grups municipals i sectors afectats per cercar un emplaçament alternatiu”. El text no va prosperar perquè ERC no el va recolzar en veure’l “superat pels esdeveniments”, però va provocar un intercanvi de desqualificacions, primer dels dos grups que firmaven la proposició contra Esquerra i després dels tres grups contra Mayol.

Al marge de les crítiques de CiU i PP a ERC per no fer-los costat, l’oposició va criticar Mayol per “tossuda”. No només li van retreure la falta de diàleg, sobretot tenint en compte que als districtes de les Corts i Sarrià el bipartit està en minoria, sinó també que el cost del projecte – 9 milions d’euros– es dispara per les mesures que s’han d’adoptar per minimitzar el seu impacte.

La regidora va contraatacar recordant la urgència del nou equipament, que ja arrossega un retard de més de cinc anys, i fent una correcció sorprenent sobre el seu preu que va deixar tothom bocabadat. “El seu cost no és de 9 milions, és de 6 més 3 de l’arranjament de l’entorn”, va aclarir, i va advertir que altres equipaments, com escoles o biblioteques, són molt més cares.

Pel que fa a l’alternativa d’Esquerra de fer la gossera a Can Calopa –que CiU i PP recolzen–, Mayol la va considerar “inviable” perquè el terreny és dins del futur Parc Natural de Collserola, de l’àrea protegida pel pla d’espais d’interès natural i de la xarxa Natura 2000. “La seva desclassificació com a zona protegida l’haurien d’aprovar el govern, l’Estat i la Comisió Europea”, va dir.

I per acabar d’emprenyar els grups amb qui haurà de negociar, Mayol no va dubtar a recórrer a l’hemeroteca per acusar CiU i PP d’utilitzar aquest tema amb interessos partidistes. A més, va equiparar aquest debat amb la polèmica que es va produir en el seu dia per la instal·lació d’una narcosala a la Vall d’Hebron, cosa que va fer enfadar de valent Jordi Portabella. Tal com va resumir ahir el regidor d’Urbanisme, Ramon Garcia-Bragado: “Estem davant d’una situació complicada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.