Societat

Mor el doctor Lluís Barraquer i Bordas als 86 anys

La missa funeral se celebrarà demà dimarts a Sant Climent de Llobregat

El neuròleg Lluís Barraquer i Bordas, fill de Lluís Barraquer i Ferré i nét de Lluís Barraquer i Roviralta, nascut a Barcelona el 27 d’abril del 1923, ha mort aquesta matinada a Sant Climent de Llobregat a l’edat de 86 anys.

La missa funeral se celebrarà demà, dimarts 6 d’abril del 2010 a les 11h, a l’església parroquial de Sant Climent de Llobregat.

El 1947 es va llicenciar en medicina a la Universitat de Barcelona. Treballà un any a l'Institut Neurològic Municipal, i el 1948 ingressà al Servei de Neurologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, del que en fou director entre 1972 i el 1978, i consultor director fins la seva jubilació el 1993. De 1950 a 1967 fou director de la Secció de Neurologia de la Clínica Universitària de Patologia General de l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona.

En l'àmbit acadèmic, el 1967 fou professor de neurologia de la Universitat de Navarra; el 1972 fou professor agregat i el 1979 catedràtic associat de la Universitat Autònoma de Barcelona; des del 1992 dóna classes de Neuropsicologia a la Universitat Ramon Llull.

El doctor Lluís Barraquer i Bordas era membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, membre d'honor soci de mèrit de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. A més, era president d’honor de la Societat Espanyola de Neurologia i de la Societat Catalana de Neuropsicologia.

El doctor va ser distingit amb el premi Jordi Gol de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques l'any 1988, la medalla de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau l'any 1994, la medalla del cos facultatiu a la UAB de la Santa Creu i Sant Pau l'any 1998, la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari de la Generalitat l'any 2000 i la medalla de la Universitat Rovira i Virgili l'any 2003. A més, la Generalitat de Catalunya li va atorgar la creu de Sant Jordi l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses