Societat

Trànsit preveu una sortida de vacances complicada

Més de mig milió de cotxes provocaran cues als punts calents de la xarxa. Als vehicles que surten de l'àrea de Barcelona cal afegir-hi els que creuen Catalunya des de França

La sortida de vacances serà tan caòtica com altres anys. Malgrat la crisi, el Servei Català de Trànsit (SCT) preveu per avui a la tarda i demà al matí problemes als principals punts de la xarxa viària. Als 475.000 vehicles que sortiran de l'àrea metropolitana per dirigir-se principalment a les platges cal afegir-hi els milers de vehicles - el SCT no en té cap càlcul exacte- que cada any creuen la frontera de la Jonquera per entrar a la Península o creuar l'estret de Gibraltar.

Són els dies de l'any en què la AP-7 va més plena, tant en sentit nord com, sobretot, en sentit sud. Els dos punts més conflictius d'aquesta autopista seran els peatges de Martorell i la Roca. No obstant això, la finalització de les obres del tercer carril fins a Tarragona i la supressió dels peatges troncals en el tram sud evitaran molt probablement el monumental col·lapse de fa dos anys. Les cues de més de 70 quilòmetres d'aquell 28 de juliol van obligar a aixecar les barreres dels peatges en direcció sud.

També a la zona de Tarragona, el nou tram de la variant de la N-340 (ara A-7) entrarà avui en funcionament i ajudarà a donar fluïdesa al trànsit de l'àrea metropolitana tarragonina. La nova via, que ha anat entrant en servei gradualment, té dos carrils per banda, tot i que fins que no acabin de forma definitiva les obres, alguns trams en direcció sud només en tindran un. Les obres de la variant, de 8,5 quilòmetres, van començar el 2006 i havien d'estar acabades el juny del 2008.

La AP-7 i el seu entorn no seran les úniques vies amb problemes. Els accessos a les costes del Garraf, el Maresme i la Costa Brava també comportaran maldecaps al miler d'agents de Mossos d'Esquadra que es desplegaran durant el cap de setmana. Desdoblada la C-35 entre la AP-7 a Vidreres i Llagostera, els problemes a la Costa Brava es concentraran sobretot a la C-31, al tram entre Platja d'Aro i Palamós. Tot i que menys importants que els accessos a les costes, també s'esperen retencions a la A-2, a partir d'Abrera en sentit Lleida.

Per evitar que els problemes s'agreugin, el Servei Català de Trànsit restringirà la circulació de camions de més de 7,5 tones a les principals vies en les hores de més trànsit. Coordinaran tot el dispositiu 20 tècnics del Civicat, que, a banda de la informació de les càmeres fixes, comptaran amb l'ajuda de dos helicòpters i una avioneta per controlar la situació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Els pescadors d’arrossegament divideixen la veda per deixar regenerar el peix

Cambrils
societat

Prop d’un milió d’euros per a 29 entitats socials de la demarcació

girona

La Fira de Sant Isidre augmenta l’espai gastronòmic

Viladecans

Girona celebra la Setmana de la Natura Urbana amb més de 90 activitats

GIRONA
societat

Reforça la policia local amb 23 agents per lluitar contra la sensació d’inseguretat

Manresa
PALAmÓS

Presenten la primera embarcació 100% elèctrica feta a Catalunya

PALAMÓS
Urbanisme

Recta final de les obres del carril bici per connectar Sant Cugat i Rubí

Sant Cugat del Vallès
societat

La Generalitat indemnitza quatre ferits pels Mossos d’Esquadra a Can Vies

Barcelona
salut

L’OMS publica una llista de 15 bacteris resistents als antibiòtics

barcelona