Societat

El TSJC anul·la el pla urbanístic aprovat per construir la presó de Lledoners

El tribunal diu que és necessari modificar el Pla d'Ordenació Urbana Municipal

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera que la tramitació urbanística que es va seguir per construir la presó Els Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) no va ser la correcte. El portaveu de la plataforma 'Respectem el Pla de Bages', Joan Vilà, considera que la sentència dóna "tota la raó" als veïns perquè estima que la presó no es podia fer perquè els terrenys eren no urbanitzables.

Amb tot, el tribunal recorda que des de l'any 1992 existeixen sentències del Tribunal Suprem que reconeixen l'opció de construir centres penitenciaris en aquest tipus sòl i es limita a qüestionar la tramitació urbanística per a la construcció de la presó. Pel TSJC el fet que es pugui fer equipaments d'aquest tipus en sòl no urbanitzable no permet que es tirin endavant només amb una figura urbanística com ara els plans especials i diu que és necessari modificar el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM).

Satisfacció dels opositors
Segons diuen des de 'Respectem el Pla de Bages' es va optar per "tirar pel dret" per evitar que el ple municipal de Sant Joan de Vilatorrada hagués de fer una votació per modificar el POUM. D'aquesta manera, asseguren que els diferents grups polítics s'haurien hagut de posicionar públicament davant de l'equipament. L'entitat diu que seguirà vetllant per saber com es va desenvolupant el procés perquè actualment hi ha una presó construïda amb una qualificació urbanística "il·legal".

L'entitat també vol estudiar si l'equip de govern de Sant Joan de Vilatorrada va cometre algun tipus de prevaricació. Per Vilà l'equip de govern que hi havia en aquell moment "no hi era des de feia quatre dies". Els opositors al projecte volen estudiar si podien haver optat per la via del pla especial per evitar haver de pronunciar-se davant de la població coneixent aquest fet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PALAFRUGELL

S’obre el Parc Territorial, una nova zona verda de 10.000 metres quadrats

PALAFRUGELL

L’hospital crea una consulta especialitzada en el control de l’asma greu

Viladecans
MEDI AMBIENT

Els pagesos del Baix volen més aigua

barcelona
girona

Endesa crea una anella elèctrica al barri de Montilivi per reforçar el servei

GIRONA
GIRONA

L'Ultonia rebrà el campionat de Catalunya de cocteleria professional

GIRONA
Infraestructures i serveis

Finalitzen les obres d’accessibilitat a l’intercanviador de metro de Maragall

Barcelona
BANYOLES

Comportes vasculants per regular la sortida d’aigua de l’estany

BANYOLES

Una nova avaria provoca abocaments d’aigües fecals a la platja

Castelldefels
Urbanisme

Regulen l’accés a la plaça de Sant Felip Neri en horari de pati escolar

Barcelona