Societat

Un concurs busca el padrí més tossut per al ruc català

Raça en extinció

El Nucli Zoològic de Fuives, granja dedicada des de fa més de quaranta anys a la protecció del guarà català, ha engegat aquest dilluns un concurs via Internet amb la intenció d'escollir el Padrí d'Honor del Ruc Català, que distingirà una personalitat catalana que es destaqui per la seva tossuderia. Joan Gassó, propietari de la granja Fuives d'Olvan (Berguedà) defensa la iniciativa com un mètode més per "poder mantenir" la raça del ruc català, seriosament amenaçada d'extinció.

Els nominats per la seva "tossuderia", entesa aquesta com a "perseverança, esforç, sacrifici i tenacitat" de cadascú en la seva professió, són un seguit de personatges públics catalans prou coneguts: Artur Mas, Mari Pau Huguet, Xavier Gabriel, Josep Cuní, Santi Santamaria, Mercedes Milà, Jordi Hurtado, Joan Carretero, Montserrat Nebrera, Joan Manuel Serrat, Montserrat Carulla, Custo Dalmau, Isidre Esteve, Antoni Castells i Francesc Baltasar. També hi ha entitats com el Circ Cric, els Castellers de Vilafranca i la Federació Catalana de Patinatge.

Joan Gassó defensa la iniciativa, que compta amb la complicitat de tots els nominats, "per donar a conèixer la política d'apadrinaments de rucs". Pel que fa a la tossuderia buscada, assegura que no es tracta "de riure", sinó de "destacar la tossuderia dels animals a partir de personatges que són molt tenaços i perseverants en la seva feina".

El concurs es decidirà per votació popular durant un procés de votacions que s'ha obert aquest dilluns i que es tancarà el 29 de març a les 12 de la nit. El dilluns 30 de març, Fuives donarà a conèixer el primer Padrí d'Honor del Ruc Català, que rebrà el premi el dissabte 4 de març. Tots els participants en les votacions podran prendran part en un sorteig de diversos premis, entre els quals un cap de setmana en una casa d'agroturisme o dues entrades per  a un  partit de futbol del Barça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot