Societat

La crònica

Porrera, un poble en moviment

Prop de tres-centes persones van participar en l'enregistrament d'un ‘lip dub' gravat en 3D per les càmeres de TV3, en una iniciativa de l'associació cultural Lo Cirerer de Porrera

Porrera pot presumir d'haver estat un dels pocs indrets del món on s'ha enregistrat un lip dub en 3D. A partir d'ara, els referents no només seran el vi i els seus rellotges de sol, sinó el fet d'haver impulsat aquesta iniciativa, que va tenir lloc ahir a la tarda. Les diverses seqüències del videoclip Porrera en moviment es van enregistrar en diversos indrets del municipi, entre els quals destaca el cafè, on hi havia Lluís Llach, que juntament amb altra gent coneguda del món de la música i la televisió –el seu doble a Polònia, en Manel Lucas, i l'home del temps de TV3, en Tomàs Molina– van prendre part en aquesta proposta.

La cançó escollida –i adaptada als cinc minuts de durada del videoclip– va ser La flama, de la formació Obrint Pas, que al vespre va oferir un concert a la mateixa plaça Catalunya, on es va fer la convocatòria..

Aquest ha estat el segon acte organitzat per l'acabada de constituir associació cultural Lo Cirerer, de Porrera, “tot un luxe” –segons diuen–, ja que ha tingut una participació alta i un ampli ressò. La proposta impulsada per aquesta nova entitat local, amb la col·laboració de TV3, va aplegar prop de tres-centes persones d'arreu de la comarca, entre participants, estudiants de l'IES Priorat de Falset i els Xiquets de Tarragona, que van enlairar un pilar a la plaça del poble. Els veïns de Porrera, des de la més petita –una nena de 3 anys, l'Eden– fins a la més gran –la Caterina, de 96 anys–, no van dubtar a ser protagonistes, per un dia, davant les càmeres de TV3. En total, van ser 170 persones del municipi, de diferents col·lectius com ara la coral, la penya de futbol, els geganters i grallers i també l'AMPA, els que van prendre part en el videoclip, en què van participar també els cellers i establiments de cases rurals del municipi. Amb l'empenta de la gent de Porrera i sota el guiatge del músic Borja Penalba, resident al municipi, la iniciativa va esdevenir tot un èxit i es va convertir en una festa multitudinària. Segons els impulsors, està previst que el lip dub es presenti en el festival de Sitges i més endavant es pugui veure en sales de cinema 3D. Des de l'entitat Lo Cirerer expliquen que la divertida i multitudinària proposta n'ha portat d'altres, és a dir, que ha despertat noves inquietuds entre els veïns del municipi, on hi ha força jovent, com ara la creació d'un grup de teatre, d'un festival de dansa i d'un centre excursionista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA