Societat

Collserola acull un simulacre d'incendi per coordinar equips de bombers

Bombers

Un total de 22 unitats terrestres i dues aèries de Bombers de Barcelona i Bombers de la Generalitat han participat aquest dissabte en un simulacre d'incendi forestal en la serra de Collserola, que afectava a una superfície de 114 hectàrees, per posar a prova els protocols de coordinació i comunicació.

El simulacre ha consistit en la recreació d'un incendi forestal en la serra de Collserola, 8.000 hectàrees repartides en vuit municipis, a més del de Barcelona capital (al qual corresponen 1.795 hectàrees en els districtes de les Corts, Sarrià, Sant Gervasi, Horta Guinardó i Nou Barris)

El simulacre ha començat sobre les 9:30 hores al terme municipal de Barcelona i l'avís ha arribat des de les torres de vigilància del Consorci del Parc de Collserola, que ha albirat una columna de fum a la zona pròxima a Llars Mundet, que evolucionava cap a cadena muntanyosa en direcció a Sant Cugat del Vallès.

S'ha limitat l'accés a les carreteres BV 1415 i la carretera de les Aigües, després d'avisar a la Guàrdia Urbana, que ha col·locat punts de control en els encreuaments i que ha facilitat la mobilitat dels equips d'extinció, tallant els accessos a la zona d'emergència excepte per als serveis d'extinció i ajuda.

El Pla Municipal d'Emergències per risc d'incendi forestal s'ha activat a les 9:30 hores en fase d'alerta i ha passat a la fase d'emergència als 9:45 hores, i sobre el migdia s'ha donat per finalitzat l'operació del simulacre de forma satisfactòria.

L'objectiu d'aquesta simulacre era comprovar el bon funcionament dels processos de coordinació entre els dos cossos, així com de la resta dels serveis d'emergència i, sobretot, la revisió dels mecanismes d'activació del Pla Municipal d'Emergències (PAEM) per a incendis forestals i de l'Infocat de la Generalitat de Catalunya.

Bombers de Barcelona ha mobilitzat quatre vehicles tot terreny i 2 de comandament, mentre que els de la Generalitat han desplegat 16 dotacions terrestres i dos mitjans aeris.

També han intervingut efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Mossos d'Esquadra i de l'Associació de Defensa Forestal.

Entre els objectius concrets del simulacre estaven valorar la comunicació i el funcionament dels canals i la xarxa comuna RESCAT, i la coordinació entre els grups d'intervenció i de comandament dels dos cossos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona