Societat

Implicació veïnal per millorar Correus

La notícia del lector

A l'Ametlla del Vallès, quan un carter es posa malalt o agafa la baixa, automàticament el servei de Correus deixa de funcionar amb normalitat. Fa dos anys es va convertir en un fet habitual rebre les cartes amb un mes de retard o, per exemple, la informació per votar per correu un cop ja passades les eleccions.

"Una repartidora es va quedar embarassada i un cop va haver agafat la baixa per maternitat ja van començar els problemes de repartiment", afirma Joaquim Aguilar, president de l'Associació de Veïns del barri del Serrat.
La crisi estava servida, però des de Correus van intentar suavitzar-la posant un carter més com a mesura provisional, dels cinc amb què ja comptava. El sistema va anar millorant, però els endarreriments, encara que amb menys mesura, continuaven.

Gràcies a la implicació dels veïns i amb el consentiment de Correus es va elaborar, a principis d'any, un estudi per determinar quines eren les previsions de creixement del territori, i així quantificar el nombre de carters necessaris per al municipi.

Aquest estudi encara no s'ha fet públic, i segons Vicenç Ibáñez, cap de comunicació de Correus a Catalunya, "no podem donar una data per determinar quan estarà llest". Ibáñez afegeix que "s'estan estudiant bé totes les variables perquè es vol que tingui una vigència de fins a cinc anys".

L'Ametlla, en els últims anys, ha tingut un creixement geogràfic molt important i, des de Correus es considera que aquest és un fet decisiu en el moment de prendre qualsevol decisió. Ibáñez admet que "no es van adaptar ràpidament a les circumstàncies perquè les urbanitzacions van tenir un creixement sobtat". I afegeix que "la configuració del municipi dificulta trobar persones disposades a fer suplències, amb l'afegit que molts desconeixeran els carrers del poble".

El problema dels suplents
En aquest punt els veïns també coincideixen: per ells, el fet de posar un repartidor suplent pot provocar retards si no es coneix bé la zona. Des de Correus argumenten que per aquest motiu prefereixen tardar però trobar persones adequades que tinguin "una coneixença de la zona" i preferiblement "visquin a l'Ametlla o rodalia".

Els veïns de l'Ametlla ja han passat unes eleccions i diversos Nadals amb un sistema força deficitari. "Ara veurem novament com funciona, perquè d'aquí a quatre dies hi haurà una sobreabundància de cartes. Esperem, però, que arribin a temps", afirma Joaquim Aguilar.

Reforç per Nadal
Des de Correus s'han anticipat als fets i ja estan pensant a reforçar la plantilla o a realitzar repartiments extraordinaris el dissabte 22 de desembre perquè així no es creïn més problemes. Però, pel que fa a les eleccions del març, assegura Aguilar, "qui voti per correu ja es pot assegurar el vot demanant la informació al gener".

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a Joaquim Aguilar, president de l'AV del barri del Serrat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Quatre morts i una vintena de ferits a Palma en enfonsar-se part d’un restaurant

barcelona

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs