Societat

Montilla assegura que amb la inauguració de la planta del Prat s'esvaeixen les amenaces de restriccions

El president català ha comparat la bondat de la nova planta dessalinitzadora amb el recentment inaugurat tram del Segarra-Garrigues, que està pendent d'una sanció econòmica de la UE

La planta dessalinitzadora del Prat de Llobregat ha quedat inaugurada aquest dilluns al migdia. Els encarregats de donar el tret de sortida simbòlic han estat, entre d'altres, el president de la Generalitat, José Montilla, la ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, i el seu homòleg a la Generalitat, Francesc Baltasar, que ja han pogut tastar l'aigua que genera la nova planta.

En el seu discurs institucional, Montilla s'ha referit a les bondats de la nova planta per al conjunt de Catalunya i ha fet esment al recentment estrenat tram del canal Segarra-Garrigues, unes obres que estan pendents de sancions econòmiques per part de la Unió Europea, perquè no respecten les hectàrees destinades a la protecció de les aus estepàries, tècnicament conegudes com a ZEPA (zones d'especial protecció d'aus). Un projecte que també ha estat qualificat per Montilla de "bo per a Catalunya".

El president català ha basat el seu discurs en la rellevància d'abastir d'aigua la societat catalana, perquè "sense aigua no hi ha creixement ni riquesa" i ha recalcat la importància de garantir l'aigua de boca per a tothom, "perquè primer són les persones". Així ha parlat dels sis episodis de sequera que ha patit el país en els últims anys, i que amb aquesta planta del Prat "s'esvaeixen les futures amenaces de restriccions" que el país pugui patir. Restriccions que no haurà de patir ni l'àrea metropolitana de Barcelona ni la resta de Catalunya.

Montilla també ha afirmat que la inauguració de la planta ve acompanyada d'una sèrie de projectes per millorar la qualitat i la quantitat de l'aigua catalana. Projectes que ha agraït que siguin possibles gràcies a l'aportació de totes les administracions, des de les locals fins a les de la Unió Europea, que en aquest cas han representat el 75% del finançament de la planta.

Per la seva banda, el director de la representació de la Comissió Europea a l'Estat espanyol, Francisco Fonseca, ha destacat que l'obertura de la infraestructura "consolida la històrica aposta de Catalunya per destinar els fons de la solidaritat europea a projectes de gestió de l'aigua, tot avançant cap a un model més eficient i sostenible". Fonseca també ha lloat "la capacitat de Catalunya de treure el màxim profit a les xifres que arriben d'Europa".

Catalunya ha rebut més de 8.600 milions d'euros dels Fons de Cohesió i dels Fons Estructurals de la Unió Europea des de la seva entrada a la UE.

La planta del Prat, que s'ha construït en dos anys i ha costat 230 milions d'euros, és la més gran d'aquestes característiques de tot Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca