Societat

SUCCESSOS

Detenen un sacerdot per haver abusat de dos menors

El clergue, detingut a la comarca de la Ribera Alta, va admetre els fets i va ser deixat en llibertat amb càrrecs

Els nois, de 13 i 14 anys, van denunciar-lo

Un dia abans que el papa Benet XVI expressés en una missa a Londres la “vergonya i humiliació” que sentia pels abusos a menors comesos per sacerdots –el divendres 17 de setembre–, un d'aquests sacerdots va ser detingut a un municipi de la Ribera Alta per haver abusat sexualment de dos menors, de 13 i 14 anys.

El rector, de 39 anys i professor de la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir de València, va ser detingut arran la denúncia de les famílies dels dos menors. Durant la seva declaració a la policia judicial va admetre els fets. Posteriorment va ser posat a disposició judicial a Alzira. El jutge, però, el va deixar en llibertat provisional després de prendre-li declaració, un fet habitual en aquest tipus de casos en què es denuncien tocaments i altres abusos però no penetracions, com el cas de la Ribera Alta.

En aquests casos les penes de presó són baixes. Per aquest assumpte concret, i atès que els nens tenen més de 13 anys però menys de 16, la pena que correspondria a l'acusat, en cas de ser declarat culpable al judici, és d'un a dos anys de presó per a cada delicte, com a màxim. Pel que sembla, els abusos comesos per aquest sacerdot, que fa nou anys que exerceix a diferents parròquies del País Valencià, van començar sobre un dels menors, que travessava un moment d'inestabilitat emocional, i després es van produir a l'altre. L'arquebisbe de València, Carlos Osoro, va anunciar ahir que se han retirat al clergue “tots els ministeri pastorals” i se li ha demanat “que s'allunyi de la comunitat en la qual servia”. A més, “se li ha rescindit de manera immediata el contracte amb la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir”.

Aquest és el segon cas de presumpta pederàstia denunciat aquest any al País Valencià. El maig passat, l'orde dels Carmelites Descalços va dur a la fiscalia el cas d'un escolanet de Borriana que havia sofert abusos.

LA FRASE

S'ha demanat a aquest sacerdot que s'allunyi de la comunitat a la qual servia
Carlos Osoro
Arquebisbe de valència


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona