Societat

transports

Els semidirectes a Puigcerdà tindran noves parades

El nou servei només para a Vic i Ripoll

A principis d'any s'incorporaran a la línia trens renovats més confortables

El nou semidirecte a Puigcerdà s'ha convertit en una bona alternativa al cotxe. La rebaixa en 43 minuts del trajecte entre la capital ceretana i Barcelona ha fet molt més competitiu el servei ferroviari. Un mes després de començar els viatges, cada dia no menys de 100 passatgers utilitzen el servei. Per tot plegat, el Departament de Política Territorial té la intenció de seguir millorant el servei en la mesura que la delicada infraestructura ho permeti.

Un dels canvis que s'introduiran a principis de l'any que ve serà que els dos nous serveis pararan en més estacions. Ara mateix els semidirectes només paren a Vic i Ripoll, cosa que ha comportat les queixes d'alguns usuaris d'estacions com la Garriga o Granollers, que s'han quedat sense un servei en hora punta. “Estem estudiant com podem fer aquestes noves parades sense augmentar el temps de viatge”, explica el mateix conseller Nadal.

Més passatgers

L'augment del passatge s'ha notat sobretot al tram entre Puigcerdà i Ripoll. En els trens que paren a totes les estacions és habitual veure els vagons buits o amb dues o tres persones. La mitjana de passatgers en el semidirecte entre les capitals de la Cerdanya i el Ripollès és ara de 25. Per tot plegat, el Departament d'Obres Públiques té la intenció de seguir millorant el servei en la mesura que la delicada infraestructura ho permeti.

Les dues hores i trenta minuts fins a les quals s'ha rebaixat el viatge permeten al tren competir directament amb el cotxe. El temps de viatge en vehicle particular voreja les dues hores i té un cost mitjà de 15 euros amb gasolina i 20 amb peatge. El bitllet entre Puigcerdà i Barcelona costa només 9 euros.

Una altra de les millores en el servei que es podran veure en el primer trimestre de 2011 és la posada en servei d'almenys dues unitats de trens regionals renovats, molt més còmodes que els que ara fan el servei. Nadal espera que algunes de les unitats de regionals que s'estan renovant als tallers de Renfe vagin a parar a la línia de Puigcerdà. Petites millores en una línia que fa molts anys que espera el desdoblament fins a Vic.

LA XIFRA

2
trens semidirectes fan el servei entre Barcelona i Puigcerdà cada dia. Un en cada direcció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins