Societat

societat

Mataró instal·la un pas de vianants amb comptadors

Els semàfors són davant de l'estació i han de servir per millorar la seguretat

El pas de vianants de davant de l'estació de Renfe de Mataró té des d'ahir dos semàfors amb comptadors. Es tracta de dues òptiques ubicades una a cada costat de l'avinguda del Maresme que incorporen a més del figurí verd i vermell, un comptador que indica el temps que resta per poder creuar el carrer.

A banda dels comptadors, també s'han instal·lat a cada vorera dues bandes lluminoses de LED que s'il·luminen en vermell o verd sincronitzades amb els semàfors.

La regidora de Mobilitat, Núria Aguilar, va explicar ahir que l'emplaçament ha estat escollit perquè es tracta d'un pas d'alta concentració de vianants i molta afluència de vehicles. A més, és habitual que s'hi produeixin situacions d'imprudència provocades per les presses d'alguns vianants per agafar el tren o l'autobús. Segons Aguilar, aquestes mesures pretenen augmentar la seguretat vial en aquest punt de la ciutat.

La instal·lació, que s'emmarca dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat, no ha tingut cap cost per l'Ajuntament ja que s'ha fet gràcies a una millora en l'oferta presentada per l'empresa ACISA, adjudicatària del concurs del servei de manteniment dels semàfors de la ciutat.

Un munt d'activitats

Bona part dels municipis del Maresme participen plenament en la Setmana de Mobilitat Sostenible, amb una àmplia oferta d'activitats, que inclouen des de la gratuïtat del tiquet del bus urbà de Pineda i Calella, com va passar ahir i passarà divendres al Masnou, fins a la tradicional subhasta de bicicletes de Malgrat de Mar, o la passejada per la zona agrícola del Pla de Grau dissabte.

Vilassar de Mar convida els estudiants de secundària a anar a l'institut en bicicleta divendres i Canet convida a descobrir a peu els Ruals i el Rial del Salt del Rossi. A Calella dissabte hi haurà concentració de bicicletes en una pedalada pel canvi climàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA