Societat

Un gegant sobrevola Barcelona

Un Airbus 380, l'avió comercial més gran del món, aterra a l'aeroport de la capital catalana

L'avió fa 73 metres de llarg i 24 d'alçada, i hi caben fins a 526 passatgers amb tots els seients en classe turista.

Un Airbus 380 de la companyia Lufthansa, l'avió comercial més gran del món, ha aterrat per primera vegada a l'aeroport del Prat de Barcelona cap a les 13:30 hores, coincidint amb la Festa del Cel, que se celebra aquest cap de setmana en el Front Marítim de la capital catalana.

L'avió, procedent de Palma de Mallorca, ha sobrevolat de nou a baixa altura el litoral de la ciutat cap a les 15:00 hores, quan ha tornat a Palma de Mallorca, perquè els ciutadans puguin veure com vola i apreciar la seva mida.

L'aparell, que és la nova nau almirall d'aquesta companyia en les rutes a Tòquio, Pequín i Johannesburg, té 526 places de les quals 8 són de primera classe, i 98 de business, mentre que la cabina principal està configurada amb 420 seients de classe econòmica.

Al Prat l'han batejat a la manera tradicional: fent-lo passar per sota de l'arc d'aigua dels bombers.

L'avió és pesant i té els motors més potents però, segons els experts, vola més fàcilment i gira amb suavitat. També en destaquen que és molt silenciós, comparat amb altres avions.

En la Festa del Cel hi participen unes 70 aeronaus de diversos tipus, com l'helicòpter Helimer 204 de Salvament Marítim, que realitzarà avui una demostració de rescat, i que permetrà veure en directe com s'entrenen les tripulacions per poder socórrer en qualsevol mena d'emergència en el mar.

La patrulla acrobàtica de reactors de l'Exèrcit de l'Aire, també està a Barcelona aquest cap de setmana per celebrar el seu 25è aniversari.

A més, sobrevolaran el litoral de Barcelona un Yakovlev 11, l'avió d'entrenament rus de finals de la Segona Guerra Mundial que es coneixia com “el T-6 rus” per la seva similitud en comportament amb el model americà, i un BB Flamingo, un avió utilitari destinat a l'ensenyament i fabricat per MBB, hereva de la famosa Messerschmitt, del qual només queden dos exemplars en vol a Europa.

En el programa està previst també que saltin des d'un helicòpter Álvaro Bultó, Santi Corella, i Toni López per demostrar que també es pot fer un salt amb el vestit d'ales a poca altura, i les dues aerolínies de la ciutat, Spanair i Vueling, també participen en aquesta festa amb dos Airbus 320 amb els quals demostraran el que es pot fer amb un avió comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona