Societat

Missa funeral a Cuixà pel pare Oleguer Porcel aquest dissabte

L'antic superior de Sant Miquel de Cuixà va morir a l'edat de 95 anys el passat 8 d'octubre a Montserrat, on també va ser enterrat

Una missa funeral serà celebrada aquest dissabte 16 d'octubre a les 6 de la tarda al monestir de Sant Miquel de Cuixà, en memòria del pare Oleguer Porcel, que va morir el passat 8 d'octubre a Montserrat. Tot i la seva vinculació amb Montserrat, la figura del pare Oleguer Porcel està estretament lligada a Sant Miquel de Cuixà, on el monjo va residir fins als últims dies de la seva vida ja que només va ser traslladat a Montserrat pocs dies abans de morir. Era un dels vuit monjos que van arribar al Conflent el 1965, any de la fundació de la comunitat de monjos de Montserrat residents al monestir de Sant Miquel de Cuixà, i va ser el superior de la comunitat fins al 1991. Doctor en teologia, el pare Oleguer no va deixar mai de ser una persona implicada en la vida social del seu temps; tant als anys seixanta i setanta, quan Sant Miquel de Cuixà podia ser també un lloc de refugi per als exiliats del franquisme, com més recentment, amb el desenvolupament d'activitats culturals a Sant Miquel de Cuixà.

Fora dels àmbits eclesiàstics, en la seva vida quotidiana, el pare Oleguer era també conegut al Conflent com a criador de gossos. Tot i que va ser traslladat a Montserrat els últims dies de la seva vida i que va ser enterrat allà, diverses persones del seu entorn lamenten aquest trasllat, ja que el monjo havia expressat en més d'una ocasió la seva voluntat de ser enterrat a Sant Miquel de Cuixà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES