El Punt Casteller

Duel a vida o mort

Valls es prepara per la diada de Santa Úrsula, el cara a cara més candent de la temporada

A Valls, i per Santa Úrsula encara més, no s'hi valen mitges tintes. De poc serveix fer una gran actuació si la colla rival en fa una altra de millor: només una de les dues colles locals, Colla Joves i Colla Vella, s'emportarà la glòria. Enguany el duel es presenta molt emocionant, després dels episodis de rivalitat que s'han produït al llarg de la temporada i tenint en compte que les dues colles arriben al punt culminant de la temporada havent assolit els mateixos grans castells: tres i quatre de nou descarregats i cinc de nou carregat.

La Colla Joves afronta la diada amb l'orgull d'haver-se imposat als seus rivals en les dues darreres grans diades, Sant Fèlix i el Concurs, però també amb l'ensopegada de diumenge passat al Vendrell, on el quatre de nou va quedar en intent. Els vermells tenen com a principal repte descarregar el cinc de nou, i acompanyar-lo, probablement, del tres i el quatre de nou folrats. Santa Úrsula, però, és una diada de màxims, i si les proves d'aquesta nit són satisfactòries, no descarten intentar algun altre castell de gamma extra, com el dos de nou amb folre i manilles o el quatre de nou net.

La Colla Vella, per contra, té moltes ganes de girar la truita i demostrar la seva casta davant la colla rival. El cinc de nou i el quatre de nou amb el pilar són les grans armes dels rosats, i probablement seran els seus dos primers castells. A partir d'aquí, la Vella no descarta res, i és que ha continuat treballant el repertori que assajava per al Concurs, amb el tres de deu, el dos de nou i el pilar de vuit.

Vilafranca escalfa motors

Amb la vista posada a la diada de Tots Sants, els Castellers de Vilafranca protagonitzaran l'altra gran actuació del cap de setmana. Serà dissabte a Sitges, on la colla local vol recuperar la condició de colla de vuit. El cinc de vuit amb l'agulla per part dels vilafranquins podria ser un dels màxims al·licients de la diada, perquè si finalment no el veuen clar, quedaria descartat el primer intent de cinc de nou amb l'agulla de la història per Tots Sants. També volen plantar a Sitges el tres de nou, que seria el vintè de la temporada, un rècord absolut tenint en compte que el màxim, també per part dels verds, eren 17. Probablement tancarà la diada el pilar de set amb un folre minúscul, preparant els puntals del pilar de nou, tot i que no es descarta del tot el pilar de vuit.

Sitges (Garraf)
Dissabte 23 a les 18 h, al Cap de la Vila, actuació dels Castellers de Vilafranca, els Castellers de Sants i la Colla Jove de Sitges.
Tarragona (Tarragonès)
Dissabte 23 a les 18 h, a la plaça del Rei, actuació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Margeners de Guissona i els Bordegassos de Vilanova.
Lleida (Segrià)
Dissabte 23 a les 18.30 h, a la plaça de la Paeria, actuació dels Castellers de Lleida, els Castellers de Terrassa i els de la Vila de Gràcia.
Valls (Alt Camp)
Diumenge 24 a les 13 h, a la plaça del Blat, diada de Santa Úrsula amb la Colla Joves i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Sabadell (Vallès Occ.)
Diumenge 24 a les 12 h, a la plaça de Sant Roc, actuació dels Castellers de Sabadell, els Castellers de Terrassa i els Sagals d'Osona.
Igualada (Anoia)
Diumenge 24 a les 12 h, a la plaça de Pius XII, actuació dels Castellers de Barcelona, els Marrecs de Salt i els Moixiganguers d'Igualada.
XIULETS

Diada sense castells

Alcover es va quedar diumenge sense veure cap aleta. A la primera ronda, el quatre de vuit dels Xiquets de Reus va fer llenya abans de carregar-se, i l'actuació es va haver de suspendre quan els Castellers de Terrassa tan sols havien fet un intent desmuntat. Sembla que la mala sort persegueix els de la camisa avellana, als quals una setmana abans la pluja havia deixat sense actuació.

L'ANÈCDOTA

El pilar ‘kinder'

L'alcalde, una cambrera i el rector de Molins de Rei han estat pilaners per un dia en les passades edicions d'aquesta original activitat que els Matossers anomenen el pilar kinder. Es tracta d'un pilar amb casteller sorpresa, com l'ou de xocolata que porta un joguet a dins. Qui vulgui saber qui serà el proper casteller sorpresa només cal que vagi demà dissabte a la tarda a la diada de vigília dels Matossers.

APLAUDIMENTS

Petits grans reptes

El nou de sis és un castell modest, però alhora d'una gran dificultat per a una colla petita. Els Salats de Súria el van aconseguir dissabte, i sumant-hi el quatre de set, el cinc de sis i el pilar de cinc van fer la millor actuació de la seva història. També va superar el seu sostre la Colla Jove de l'Hospitalet, que va descarregar el seu primer quatre de set.

La Jove, al podi

Com a recompensa a la millor temporada de la seva història, amb tres triplets màgics descarregats entre altres fites, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha arribat aquesta setmana al tercer lloc del rànquing. Probablement, però, el bronze tindrà només una setmana de vida, perquè les colles de Valls tenen al davant la gran diada de Santa Úrsula i els liles tancaran la temporada demà amb la diada de l'Esperidió, on no preveuen alçar castells de nou.

Ni més ni menys que 35 anys després d'aconseguir-la per darrera vegada, els Nens del Vendrell van completar diumenge la torre de vuit, que els ha permès pujar un graó a la classificació. No va poder ser al Concurs, però finalment han rebut el premi a la persistència i al treball.

Aquesta setmana, també sumen punts els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró, aquests darrers amb el primer triplet màgic en dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona