La Generalitat endega una campanya contra la violència masclista a l'Alt Pirineu i la Vall d'Aran

«La Violència Masclista es pot considerar una pandèmia perquè afecta a tot el món, tots els països, totes les cultures i tots els grups socials indiferentment del grau de riquesa». Així s'ha expressat la directora del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista, Alba Garcia, en el marc de la presentació de la campanya 'Dona, tens dret a viure sense violència', que el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació difondrà a partir d'ara per l'Alt Pirineu i Aran, per donar a conèixer el treball que fan els Mossos d'Esquadra per ajudar les dones que la pateixen.

La directora del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista, Alba Garcia, acompanyada pel director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a l'Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval, han presentat aquest dimecres al matí a la Seu d'Urgell la campanya de difusió 'Dona, tens dret a viure sense violència', emmarcada dins el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista. Han estat també presents a l'acte el cap de la Regió Policial Pirineu Occidental dels Mossos d'Esquadra, Ramon Calcina, i la regidora de Salut i Serveis Socials, de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, Anna Vives.

El Programa de Seguretat contra la Violència Masclista lidera les actuacions estratègiques en el marc de la seguretat pública per a l'abordatge integral del fenomen de la violència masclista i, per aquesta raó, desenvolupa actuacions per assolir un model d'atenció policial a les dones que pateixen violència masclista a Catalunya. La campanya té la voluntat de donar a conèixer aquest model a tota la ciutadania.

És una concepció transversal en la lluita contra la violència vers les dones el que ha portat el Departament d'Interior a implicar tots els operadors que configuren la xarxa social per a poder donar una resposta coordinada i eficaç en els casos de violència masclista. La distribució dels cartells de la campanya arribarà a totes les comissaries de Mossos d'Esquadra del territori i edificis de la Direcció General de la Policia, als centres de secundària, entitats de dones i als ajuntaments, s'arribarà també als recursos adreçats a dones, centres de salut i equipaments socials i culturals. Els cartells duen impresa una fotografia d'una dona jove acompanyada pel braç d'una mossa d'esquadra i en ell es poden llegir els eslògans 'Dona, tens dret a viure sense violència' i 'Confia en nosaltres. Volem ajudar-te, podem protegir-te'.

S'estima que només es coneixen el 20% dels casos de violència masclista que existeixen a Catalunya i per tant aquest és un fenomen que afecta una part molt gran de la població femenina del país. Amb actuacions com aquesta, es pretén fer arribar a totes les dones de totes les edats que puguin trobar-se en una situació de violència, que els Mossos d'Esquadra estan a la seva disposició amb professionals especialitzats a totes les comissaries de Catalunya per tal d'ajudar-les. La campanya fa especial incidència en el fet que aquest cos té entre les seves prioritats la lluita contra la violència masclista a través dels Grups d'Atenció a la Víctima, les Oficines d'Atenció a la Ciutadania i les Oficines de Relacions amb la Comunitat de les comissaries de tot Catalunya.

Alba Garcia ha explicat que la violència masclista no és només «la de parella», sinó que també fa referència a les ablacions de clítoris d'una població nouvinguda que ara és catalana, els matrimonis forçats, i la feminització de la pobresa, entre altres. La directora del programa ha manifestat que actualment es té més coneixement i s'és més conscient del problema, «i a més ara diem les coses pel seu nom, perquè fins fa pocs anys no es veia la violència dins la parella com un vulneració dels drets». Segons Garcia, s'està anant pel camí de millorar totes les eines per identificar i conèixer el problema. En aquest aspecte, ha fet saber que s'està començant a fer una enquesta específica catalana per analitzar la situació, i que d'aquí un temps «s'obrirà una taula amb el món municipal» per tal que també intervingui la policia local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell