El Punt Casteller

Dolces ressaques

Capgrossos, Minyons i Joves volen plantar castells de nou després dels seus castells extra

Després d'un gamma extra, un bon aperitiu de nou pisos. Capgrossos, els més recents en el club, Minyons de Terrassa i Joves de Valls, volen tornar a plantar castells de nou pisos en els seus respectius compromisos. Els que van més forts, uns Capgrossos que encara no toquen de peus a terra després del seu primer dos de nou amb folre i manilles descarregat. Els de blau marí tanquen la seva millor temporada diumenge en la seva diada i ho volen celebrar tornant a descarregar el tres i el quatre de nou amb folre. Aquest cop no hi haurà torre, però potser sí el seu primer quatre de vuit amb el pilar de l'any descarregat. L'altra alternativa seria el cinc de vuit com a tercer castell.

A Mataró els acompanyaran els Marrecs de Salt i els Castellers de Sants. Els de gris també estan eufòrics, però una lesió d'un quart els podria forçar a abaixar el llistó i fer el dos, el tres i el quatre de vuit. Tot i així, no descarten que es recuperi i puguin tornar a plantar el quatre de nou amb folre, el dos de vuit folrat i el cinc de vuit.

El torn dels malves

Amb la imparable maquinària verda ja de vacances, només queda dempeus una colla amb clares intencions de fer castells de gamma extra. Aquests són els Minyons, que, per cert, apunten molt fort. Si diumenge ja van demostrar que al dos de nou amb folre i manilles ja li tenen agafada la mida, ara van de cara a nous objectius. Un d'aquests podria ser el tres de deu, amb un tres de nou, el de Girona, ja pensat en aquesta colossal estructura. Per preparar-ho, però, tenen molta feina, i no volen perdre cap ocasió, per exemple la d'aquest diumenge a Guissona, on el seu objectiu és alçar un altre tres de nou amb folre.

L'adéu dels vallencs

El tercer centre d'atenció serà la petita localitat de Vila-rodona, una plaça ben especial, ja que un any pot veure com s'alcen castells com el quatre de nou net, el tres de vuit aixecat per sota o el dos de vuit net, i l'any següent s'ha de conformar amb una clàssica de vuit. I és que les colles vallenques poden aprofitar aquesta darrera diada per fer front a alguna feina pendent o bé plantejar-se una actuació de pur tràmit.

Enguany no es veuran castells de gamma extra, però sí que es podria veure una actuació de nivell, amb una Joves que ha anunciat el tres de nou amb folre i el cinc de vuit.

La Vella, tot i que amb baixes de Santa Úrsula, vol presentar també batalla amb el cinc de vuit, el pilar de sis i potser algun altre castell de la gamma alta de vuit.

Manresa (Bages)
Dissabte 6, a les 7 de la tarda, a la plaça de l'Om, actuació amb motiu de la Fira de la Mediterrània, amb els Tirallongues de Manresa, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona.
Mataró (Maresme)
Diumenge 7, a les 12 del migdia, a la plaça Santa Anna, diada dels Capgrossos de Mataró amb els Marrecs de Salt i els Castellers de Sants com a colles convidades.
Vila-rodona (Alt Camp)
Diumenge 7, a la 1 del migdia, a la plaça dels Arbres, diada de la Fira de Vila-rodona amb la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Terrassa (Vallès Occ.)
Diumenge 7, a les 12 del migdia, al raval de Montserrat, diada dels Castellers de Terrassa, on també actuaran els Castellers de Lleida, els Castellers de Sabadell i els Castellers de la Vila de Gràcia.
Guissona (Segarra)
Diumenge 7, a 2/4 d'1, a la plaça Major, tercera diada dels Margeners de Guissona, amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses