Societat

El papa visita aquesta tarda els discapacitats de Nen Déu

L'única visita privada del papa serà a l'obra Nen Déu

Aquesta institució, que duen religioses, treballa amb discapacitats

Benet XVI hi beneirà la primera pedra d'una residència a Tiana

Serà una visita de menys d'una hora o d'una horeta justa però, de fet, és l'única visita de caràcter privat que Benet XVI farà al seu pas per Barcelona. Els “escollits” són els infants i adults amb síndrome de Down atesos als centres de l'Obra Beneficosocial del Nen Déu de les germanes franciscanes dels Sagrats Cors. Des de l'arquebisbat de Barcelona s'ha llançat el missatge que visitant aquest centre el sant pare vol homenatjar tots els centres d'assistència que són a càrrec de l'Església. La tria, però, és una clara declaració d'intencions per part d'un papat que s'ha mostrat ferm a condemnar l'avortament i en “el dret a la vida”.

L'orde de les germanes franciscanes dels Sagrats Cors va ser fundat a finals del s.XIX per Carme del Nen Jesús González Ramos, una monja d'Antequera. Aquesta, amb el vistiplau del bisbe d'aleshores, va aprovar que el seu orde es fes càrrec a partir del 1892 del que aleshores es va anomenar Fundació Beneficosocial, embrió de l'actual Nen Déu, que era, en realitat, un hospital per a pobres. La institució va ser finançada per un grup de senyores de l'alta societat civil catalana preocupades per l'increment de la mortalitat infantil. Des d'aleshores la institució ha crescut molt i ara les germanes, abocades als discapacitats, gestionen quatres centres i un dispensari. El centre més gran és l'escola, amb seu al passeig Margall i acull 118 persones d'entre 3 i 21 anys. Un altre centre, amb 103 alumnes, és el taller ocupacional a Tiana. Els qui tenen una discapacitat més profunda es queden a Barcelona al centre Sant Frances d'Assís.

A Tiana hi ha un quart centre: una residència per als adults sense família. Precisament, un dels moments més importants de la visita del papa avui al Nen Déu serà la benedicció de la primera pedra d'una nova residència que es dirà Benet XVI, projectada al mateix poble. L'obra Nen Déu té, a part, un dispensari per a consultes externes. És un centre de referència en odontologia per a pacients adults amb síndrome de Down.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat