CASTELLSERÀ (Urgell)

Festa del Bandoler

Incursions a la Plana

Els esdeveniments protagonitzats al segle XVI per Perot d'Argençola, fill de la localitat i cap d'una quadrilla que feia les seves incursions per les localitats veïnes i per la Plana d'Urgell, és la base d'aquesta festa que se celebra any rere any a Castellserà. En aquesta edició, la festa començarà amb la presentació del llibre Bandolerisme, bandolers i bandositats, i continuarà amb l'acte estel·lar de la jornada, la cercavila del recapte, en què els bandolers assalten les cases de la localitat i van carregant el botí en un carro per, l'endemà, sortejar-lo en un dinar popular. La cercavila començarà a les set de la tarda de dissabte i el dinar es farà a les dues del migdia de diumenge. La festa inclou també passejades amb rucs per a la mainada, a la plaça Major; espectacles de malabars i foc a càrrec de Krusty Show; un esmorzar amb sardines a la brasa i pa amb oli i xocolata a la plaça del Sitjar; una trobada de puntaires; danses populars; titelles a càrrec del grup d'animació La Cremallera; música tradicional amb el grup Tazzuss, i l'esperada representació teatral, amb dues parts, una a la una del migdia i l'altra, a dos quarts de set de la tarda de diumenge.

A. VENTURA

9 i 10 de maig. Al tiquet del dinar hi ha un número per al sorteig del recapte. Actes gratuïts.

Pels més aguerrits

Ariadna Ventura

Per als bandolers més aguerrits, la Festa del Bandoler té preparada una gimcana en la qual es puntuarà també la vestimenta, del segle XVII. Els participants, grups de quatre persones majors d'edat o de menors a partir de 15 anys amb autorització paterna, hauran de superar algunes proves com ara assaltar una casa, enfilar-se per un pal ensabonat, buscar un tresor i fer una cursa d'obstacles sota la pluja. Començarà a tres quarts de dotze de la nit al Portal Nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona