Societat

turisme

L'ànsia dels esquiadors fa omplir el Pirineu i augura una bona temporada

Les estacions d'esquí es beneficien del caos aeri

Milers de persones, en un dels millors ponts de la Puríssima, disfruten d'un gruix de neu d'entre 30 i 50 centímetres

El negoci de la neu és un dels pocs que està aconseguint treure el màxim rendiment del pont de la Puríssima. No només no ha perdut clientela, perquè la gran majoria d'esquiadors del Pirineu són d'orígens pròxims i hi arriben amb vehicle propi, sinó que alguns han triat l'esquí com a segona opció, després que divendres o dissabte al matí no poguessin agafar l'avió per fer algun viatge a una destinació més llunyana. Així ho constaten alguns hotels de les zones de muntanya, que van tenir reserves d'última hora de clients que van arribar ja ben entrada la nit de dissabte. Així, els establiments hotelers del Pirineu, tant del lleidatà com del gironí, s'han situat en ocupacions del voltant del 70% i el 90%.

Els trasllats en taxi a les segones residències s'han incrementat notablement aquests dies a conseqüència de la vaga encoberta dels controladors aeris, que va obligar a tancar l'espai aeri. El secretari general de la Federació de Taxis de Catalunya (FTC), Josep Maria Goñi, va explicar a Europa Press que els taxistes han detectat un increment dels serveis realitzats sobretot a les comarques lleidatanes. En la mateixa línia, els responsables de les estacions d'esquí admeten que l'afluència de catalans és molt elevada, sobretot a partir de diumenge.

Bons balanços

El bon estat de la neu, afegit a l'ànsia dels aficionats a l'esquí de començar-se a llançar muntanya avall, fa que les valoracions de les estacions siguin molt positives. El punt àlgid a les instal·lacions de les comarques gironines va ser diumenge, quan, amb gruixos de neu pols d'entre 30 i 50 centímetres, van passar-hi milers de visitants. A Núria, per exemple, s'han superat els 4.000 esquiadors i a la Molina s'han pogut obrir 34 de les 53 pistes, mentre que a la Masella, entre dissabte i diumenge, van acudir-hi 16.000 esquiadors, el doble que en els mateixos dies de l'any passat.

Pel que fa a les comarques lleidatanes, es calcula que, entre dissabte i diumenge, hi van passar uns 40.000 esquiadors, en un dels inicis de temporada més bons dels últims anys. Unes bones dades en base a les quals ningú vol pensar ja en la falta de neu que hi va haver entre els anys 2005 i 2008.

Només diumenge, segons càlculs de les estacions, 13.000 esquiadors van gaudir de la neu a Vaquèira i més de 4.000, a Gran Pallars.

340
quilòmetres
de pistes per esquiar és l'oferta de la suma de les estacions catalanes d'esquí alpí.
95.000
forfets
havien venut anticipadament les onze estacions d'esquí de Lleida per a aquests dies de pont.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona