Societat

Eurocontrol confirma la “normalització” del trànsit aeri

L'Organització Europea per a la Seguretat de la Navegació Aèria descarta “noves interrupcions” a causa de la vaga

Els vols als aeroports espanyols es van reduir un 72% dissabte passat

L'Organització Europea per a la Seguretat de la Navegació Aèria ha confirmat que “la situació del tràfic aeri a Espanya és completament normal” i descarta “noves interrupcions” del transit aeri després que la vaga del passat divendres dels controladors aeris obligués a cancel·lar milers de vols i obligués l'Executiu a decretar l'estat d'alerta i a militaritzar el servei dels controladors per a obligar-los a tornar als seus llocs de treball.

“La situació a Espanya és completament normal i no tenim constància que hagi d'haver-hi noves interrupcions”, ha confirmat aquest dimarts la portaveu de Eurocontrol, Catherine De Smedt.

El tràfic aeri en el conjunt de la xarxa d'aeroports espanyols es va reduir dissabte passat 4 de desembre un 72 per cent, fins als 1.036 vols operats, respecte als 3.704 vols operats el dissabte anterior, 27 de novembre, d'acord amb les dades facilitades per Eurocontrol.

En canvi, el tràfic aeri va augmentar el diumenge 5 de desembre un 1,5 per cent respecte al diumenge anterior, quan es van operar 3.858 vols enfront dels 3.915 operats el passat 5 de desembre.

Afectació a Barajas

Eurocontrol ha constatat que les majors reduccions del tràfic aeri es van registrar a l'aeroport de Barajas el dissabte passat, un 40,7 per cent menys que el dissabte anterior, quan es van operar 1.009 vols enfront dels 598 vols del 4 de desembre. El tràfic diumenge passat tot just es va reduir, en comparació de la setmana anterior, un 2,9 per cent, fins als 1.078 vols enfront dels 1.110 del diumenge anterior.

L'aeroport del Prat va veure el seu tràfic aeri reduït el dissabte 4 de desembre un 34,7 per cent respecte a l'anterior, fins als 407 vols operats enfront dels 623 de l'anterior. El tràfic aeri es va reduir un 4,6 per cent diumenge passat 5 de desembre, quan es van operar 713 vols, és a dir, 34 menys que el diumenge anterior.

En el cas dels aeroports de Palma de Mallorca, Màlaga i Tenerife, Eurocontrol constata una reducció del trànsit aeri del 15,3 per cent, 17,9 per cent i 5,4 per cent de manera respectiva el dissabte passat. Només el tràfic aeri en l'aeroport mallorquí es va reduir també a l'endemà. Mentre que en aquest cas el tràfic va caure un 1,3 per cent, el tràfic aeri a Màlaga i Tenerife va augmentar, respectivament, un 2 i un 35 per cent.

La portaveu va rebutjar pronunciar-se sobre si les mesures decretades per l'Executiu espanyol per a normalitzar la situació del tràfic aeri –es tracta de la primera vegada en democràcia que es recorre a l'estat d'alerta per a aquest tipus d'incident– han tingut èxit per a normalitzar ràpidament la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona