Societat

El Centre Cultural Català del Vallespir s'implicarà en la Festa Major del Vallespir

El Centre Cultural Català del Vallespir (CCCV) va celebrar a Arles de Tec el 29 de novembre passat, la seva assemblea general anual. L'acte va servir per fer un balanç de les activitats en curs i tractar dels projectes futurs. El portal informàtic del CCCV,

www.portal-vallespir.cat ha notat una freqüentació mitjana d'unes 30 persones que es connecten diàriament, i un miler de visites mensuals.

També es va informar l'assemblea de la difusió del número. 6 de la revista Vallespir, que es ven actualment a unes 12 llibreries, entre les quals Mallart de Figueres, Torcatis de Perpinyà i les llibreriesde la Generalitat a la rambla Estudis de Barcelona i de la Gran via de Jaume 1er de Girona. Es preveu que el núm. 7 de la revista Vallespir sigui al carrer al Febrer de 2011.

Com sempre aquest darrer número de Vallespir posa en relleu extractes de les obres dels nostres grans escriptors renaixentistes: Jacint Verdaguer i Joan Amade entre altres i d'escriptors novells com Joan Daniel Bezsonoff, Miquel Sargatal i la poetessa Coleta Planas. També s'hi continuen presentant articles culturals que tracten d'història, de llengua, d'art i es recull una entrevista homenatge a una dona catalana de 98 anys que viu al poble de Reiners.

Entre els nous projectes del CCCV pel 2011 en destaquen dos: “La Festa Major del Vallespir ” que tindrà lloc a Arles de Tec a final del mes de maig de 2011 amb la participació de totes les associacions del CCCV, i la creació d'una antena local de Ràdio Arrels Vallespir amb l'ajut de ràdio Arrels de Perpinyà i l'ajuntament de Ceret. Una comissió del CCCV es posarà en marxa el proper mes de gener. A la festa major del Vallespir hi ha la voluntat d'invitar tots els amics de l'entitat de l'Alt Empordà, de la Garrotxa i del Ripollès per tal que sigui també una festa transfronterera que reforci el projecte “País Transfronterer d'Art i d'Història” entre les valls del Ter i del Tec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS