Societat

RESTAURACIÓ

Molts bars i pocs veïns

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura limiten el nombre de restaurants perquè hi hagi equilibri amb l'àmbit residencial

Monells ja és ple a vessar de locals

Si algú vol obrir un establiment a Monells, s'haurà d'esperar que n'hi tanqui algun

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura és un de tants municipis que atrauen tant pel seu llegat cultural romànic, el monestir, com per la gastronomia de la zona, i per això hi abunden els bars i restaurants. Però la densitat d'establiments no és només sinònim de prosperitat econòmica sinó també d'altres aspectes veïnals que cal tenir en compte, per la gran quantitat de gent que atrauen de cop.

Tot neix arran d'algunes queixes veïnals cap a les activitats dels restaurants i dels efectes que l'acumulació de gent i cotxes tenia sobre els espais públics i sobre el veïnatge. És per aquest motiu que l'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura vol limitar el nombre de restaurants a cadascun dels seus nuclis. El nombre de locals que hi ha a Monells serà el referent i el límit, ja que és on n'hi ha més: ara hi ha cinc restaurants més un hotel. Els nuclis de Cruïlles i el de Sant Sadurní de l'Heura, però encara en podrien acollir algun altre. Així, si algú vol obrir un establiment a Monells, s'haurà d'esperar que en tanqui un altre. I si n'acaba obrint un no ho podrà fer sense tenir en compte diversos requisits que han de complir els establiments, tots relacionats amb els serveis que ofereixen. Cada establiment que obri haurà de tenir previst un espai per a unes places d'aparcament, un dels principals inconvenients que tenien els residents als tres pobles en plena temporada d'ocupació.

L'objectiu d'aquesta mesura és equilibrar el nombre d'aquests establiments a la població de primera residència que ja hi ha.

L'Ajuntament, però, no oblida l'efecte ocupacional dels negocis, però el benestar dels veïns ha pogut més. I és que l'alcalde, Ramon Nadal, recordava que hi ha efectes en el veïnatge, ja que es tracta d'una casa, no d'un local aïllat, i si s'hi afegeix la terrassa a fora, els efectes al carrer s'incrementen. Nadal explicava que “la norma neix de la voluntat que existeixi una regulació prèvia que eviti disfuncions” entre aquesta activitat i la vida al municipi, sobretot aquelles qüestions que afectin la gent. L'alcalde explicava a aquest diari que amb la mesura també volen evitar que la gent marxi del poble i destacava un problema afegit: que el valor patrimonial d'una determinada casa pot caure en picat si està envoltada de restaurants.

Cruïlles té una població de 1.272 habitants i, entre tots els nuclis, es poden comptar més d'una desena d'establiments de restauració i hotels rurals. Segons fonts de l'Ajuntament, es vol evitar la tendència que han seguit altres municipis de la zona com Peratallada, només posant-lo com a exemple per la densitat de locals de restauració que hi ha en funció de la població de primera residència que hi ha. Peratallada és un dels tres nuclis que formen el municipi de Vulpellac i tot sol ja suma més de quinze establiments d'àpats; també és un nucli format, preeminentment, per a segona residència.

La regulació forma part d'un paquet de mesures sobre temes pendents com l'arbrat de les tanques entre veïns o la tinença de piscines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ