Societat

Els Reis arriben a Catalunya

Ses Majestats d'Orient arriben a les diverses ciutats per terra, mar i aire

Tarragona celebra el centenari de la seva cavalcada i la d'Igualada estrena la condició de Festa Popular d'Interès Nacional

Els Reis Mags han arribat un any més a Catalunya amb l'objectiu de portar els regals més desitjats per als més petits i no tan petits. Ho han fet mitjançant tot tipus de transport i de les maneres més dispars, des de la tradicional arribada per mar als Port de Barcelona i Tarragona fins a l'avioneta a l'Aeroport d'Alguaire o la tirolina a Girona.

En tots els casos, la comitiva reial anava carregada amb centenars de regals que aquesta nit Ses Majestats deixaran a les cases tan bon punt els més petits hagin anat a dormir ben d'hora.

L'espectacle de carrer més gran

A Barcelona, els Reis han arribat al Moll de la Fusta bord del pailebot Santa Eulàlia i han estat rebuts pel patge Gregori i la patge Estel. Abans, i per tal de fer una mica més àgil el llarg viatge des d'Orient, Ses Majestats han vingut a bord d'un dels velers més ràpids del món, l'Imoca, que sol participar a la Barcelona World Race.

Un cop a terra ferma, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha lliurat als monarques el pa i la sal com a símbol d'acolliment i hospitalitat i la Clau que obre les portes de tota la ciutat. Entre d'altres coses, Hereu els ha demanat que portin feina per als pares dels nens. Poc després, Ses Majestats han iniciat la cavalcada que recorrerà els carrers de la ciutat fins arribar a la Font Màgica de Montjuïc.

Festa d'interès nacional

A Igualada, la cavalcada ha començat a les sis de la tarda amb l'arribada dels Reis d'Orient al Passeig de Jacint Verdaguer. Els acompanyen, durant el recorregut, uns 800 patges que llençaran fins a cinc tones de caramels. Els dolços tenen, a més, un embolcall especial que evita lesions als que els reben i també són aptes per a celíacs.

La Cavalcada de Reis d'Igualada, que per primer any és Festa Popular d'Interès Nacional, celebra aquest 2011 el seu 115è aniversari. És la més antiga del Principat i la segona dels Països Catalans i de l'Estat, darrere d'Alcoi.

Cavalcada centenària

Una de les cavalcades més especials es viu aquest any a Tarragona, ja que l'esdeveniment arriba al seu centenari. Per commemorar l'efemèride, la ciutat ha estrenat tres noves carrosses de joguines, decorades amb multitud de colors i motius inspirats en la màgia de la diada de Reis. A més, la ciutat ha volgut rebre els Mags d'Orient implicant-se més que mai en la festa i tant la canalla com els pares i familiars han portat unes 5.000 corones repartides per l'Ajuntament.

A la cavalcada tarragonina han sortit un total de 36 elements, 17 d'ells carrosses, des d'on es llençaran fins a vuit tones de caramels aptes per a celíacs.

Remuntant els

Si a Tarragona els Reis han arribat per mar, a Tortosa ho han fet per l'Ebre. La ciutat ofereix una cavalcada inspirada en el conte d'Aladí i la llàntia màgica, en la qual han participat sis carrosses, set estructures mòbils i cinc vehicles. Els Reis i els patges repartiran unes dues tones de caramels.

Reis en tirolina

La cavalcada de la capital gironina ha presentat aquest dimecres una novetat destacada. Durant el recorregut, uns escaladors reials s'han llençat amb tirolina des d'un extrem de la muralla, situat darrere dels Jardins de la Infància, per arribar just al costat de la passera del pont d'Alferes Huarte, a l'altra banda del riu. Ho han fet carregats de regals i sota la mirada atònita dels més petits.

Més tard, repetiran l'acció a la plaça del Vi on s'enfilaran fins a dalt d'un balcó, amb l'ajut de la tirolina, per ensenyar als menuts com s'ho fan per portar els presents als pisos més alts. Aquest any tampoc s'han oblidat dels caramels i han repartit més de mitja tona de llaminadures aptes per a celíacs durant tot el recorregut.

I també per aire

Després d'arribar els darrers anys a Lleida en tren, aquest any Ses Majestats ho han fet en tres avionetes que els han dut des d'Orient fins l'Aeroport de Lleida-Alguaire on han estat rebuts pels alcaldes de Lleida i Alguaire, Àngel Ros i Antoni Perea, respectivament. Des d'allà han estat traslladats amb autocar fins la plaça Ramon Berenguer IV de Lleida, punt on han iniciat la cavalcada que els ha portat a recórrer diferents carrers de la ciutat.

El seu seguici està format per mig miler de persones i dotze carrosses, dotze grups d'animació, onze bandes de música, a més de gegants, capgrossos, entre altres. La comitiva ha repartit uns 4.000 quilos de caramels durant el recorregut. Els Reis finalitzaran la cavalcada a la plaça de Sant Joan on rebran les claus de la ciutat de mà de l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Fira de Sant Isidre augmenta l’espai gastronòmic

Viladecans

Girona celebra la Setmana de la Natura Urbana amb més de 90 activitats

GIRONA
societat

Reforça la policia local amb 23 agents per lluitar contra la sensació d’inseguretat

Manresa
PALAmÓS

Presenten la primera embarcació 100% elèctrica feta a Catalunya

PALAMÓS
Urbanisme

Recta final de les obres del carril bici per connectar Sant Cugat i Rubí

Sant Cugat del Vallès
societat

La Generalitat indemnitza quatre ferits pels Mossos d’Esquadra a Can Vies

Barcelona
salut

L’OMS publica una llista de 15 bacteris resistents als antibiòtics

barcelona

Adjudiquen l’ampliació dels controls de seguretat de l’Aeroport

GIRONA

Pengen la bandera interseccional per a la llibertat sexual

SALT