Societat

El Papa Luna va vendre la “Bíblia d'Avinyó” aclaparat pels problemes econòmics

Una investigació sobre els 22 volums que es conserven a la Catedral de València revela alguns dels “secrets“ que amaga aquesta joia bibliogràfica

Després de sis mesos d'investigació, el número 4 de la revista Catedral de Valencia explica alguns dels secrets que s'amaguen en la denominada Biblia de los Papas d'Avinyó. El conjunt de 22 volums que es conserva a la Seu, i que van ser comprats per Benet XIII, arrepleguen els comentaris a les Sagrades Escriptures i constitueixen una de les peces més cobejades de l'Arxiu Metropolità.

El primer dels descobriments fets per un equip encapçalat Juan Ignacio Pérez Giménez, revela que els manuscrits van arribar a la Catedral perquè el Papa Luna es va veure obligat a vendre'ls aclaparat per problemes econòmics junt a d'altres peces que el pontífex havia traslladat des de la localitat francesa —seu pontifícia uns anys abans que es produïra el Cisma d'Occident— al seu últim refugi de Peníscola. L'objectiu de la investigació de Pérez Giménez es centrarà, a partir d'ara, a descobrir els detalls de l'aventura històrica de la Bíblia, per quants diners van ser comprats i qui va fer d'intermediari.

A la publicació, també s'ofereix una recreació de la catedral visigoda de València, ja desapareguda, a partir de els troballes arqueològiques i que han permés il·lustrar que el temple s'alçava per davall del que hui és la plaça de l'Almoina i la Basílica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA