Societat

La contra

Un clic per gaudir del Maresme

Comença a funcionar Maresme Turisme, un web fruit de la iniciativa privada que ofereix propostes turístiques i culturals, i que es desmarca del tòpic de sol i platja

En plena expansió turística del Baix Maresme, una iniciativa privada amb seu a Vilassar de Dalt llança aquests dies al mercat una nova eina per trobar propostes d'oci a la comarca. Es tracta de Maresme Turisme (www.maresmeturisme.com,) creada pels responsables de l'empresa de gestió del patrimoni Tanit Didàctica i Difusió Cultural.

En la seva estrena, el lloc web aglutina una cinquantena d'activitats pensades per a molts perfils d'usuari, que fonamentalment s'engloben en sis categories: turisme actiu, turisme cultural, enoturisme, excursions escolars, escapades i excursions d'un dia. De tot el reguitzell de propostes n'hi ha algunes de molt engrescadores, com ara sobrevolar la comarca en ultralleuger o en globus, una visita al celler d'Alella Vinícola o paquets amb visites i una nit d'hotel a Vilassar de Mar. “Creiem que la comarca del Maresme té un enorme potencial turístic que s'ha de donar a conèixer als catalans, però també als turistes nacionals i estrangers”, explica Paula Lloret, coresponsable de Maresme Turisme, que confia poder afegir el seu granet de sorra a la dinamització del turisme de la comarca. La publicació d'aquest web, el primer d'aquestes característiques a la zona, coincideix amb l'impuls del consorci de la DO Alella, que té la participació de quinze ajuntaments del Maresme i el Vallès Oriental, i que té una clara vocació de dinamització del turisme a la zona. “No som competència, podem fer moltes coses plegats”, explica Gonzalo Berger, l'altre responsable, juntament amb Lloret, de la nova comercialitzadora privada.

De moment, la gran majoria de les activitats es porten a terme al Baix Maresme. “La intenció és arribar a tota la comarca, però sempre oferint propostes alternatives al turisme de sol i platja”, assegura Berger. Aquest és precisament el segell de la marca, una idea de turisme que cada vegada és més present a la comarca i que també té grans actius, i que no depèn tant de l'estacionalitat.

Alguns dels productes ja existien i Maresme Turisme tan sols els comercialitza. D'altres, en canvi, són produïts pel mateix grup empresarial. És el cas de la ruta La memòria d'un president, en què, pel preu de sis euros, es recorre els racons de Premià de Dalt que van veure créixer l'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol. L'itinerari, que passa per la finca de Can Berlanga i l'hort del Rector, podria ser presentat pel mateix Pujol en un acte del qual s'estan acabant de polir els detalls. Les reserves d'aquesta i de la resta d'activitats es poden fer en el mateix portal, que inclou, a més, els canals d'informació 2.0 habituals. Tot amb una única motivació: què sigui ben senzill passar una estona d'oci al Maresme. Tan sols fent un clic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat
Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell
Medi Ambient

Prova pilot al Port Olímpic per fomentar la biodiversitat del fons marí

Barcelona