Societat

Projecte europeu entre Elna, al Rosselló, i el Perelló, a les Terres de l'Ebre

El projecte transfronterer europeu Comenius Regió fa tres mesos que s'ha iniciat i agrupa l'Ajuntament, una escola i una associació de cada població

Les ciutats d'Elna i del Perelló, a la comarca sud-catalana de les Terres de l'Ebre, han engegat un projecte Europeu anomenat Comenius Regió. Aquest programa europeu aplega ambdós ajuntaments, una associació i una escola de cada població. En el cas d'Elna, es van unir al projecte la Federació de Portadors de Catalunya del Nord així com l'escola primària municipal J. Néo amb els alumnes de les dues classes que aprenen el català com a llengua vehicular.

Aquest projecte es concreta en intercanvis sobre les noves tecnologies amb correspondència per internet, l'estudi del patrimoni, de la cultura i de les tradicions catalanes en cada ciutat i territori. També propiciarà bescanvis de metodologia pedagògica entre els mestres nord-catalans i sud-catalans. També es preveu, durant els propers dos anys escolars, la construcció de dos gegants per l'alumnat d'Elna.

El projecte Comenius Regió ha facilitat accions paral·leles al projecte, uns intercanvis entre les dues poblacions amb la participació de la colla gegantera del Perelló a la festa major d'Elna i en el mateix municipi la celebració d'una rifa en català a càrrec de la Colla Gegantera Il·liberenca (d'Elna).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA