Societat

infraestructures

El nou govern posa fre a l'enlairament d'Alguaire

Recoder congela l'ampliació de la terminal de l'aeroport de Lleida i el procés d'adjudicació a un gestor privat

Vueling cancel·la el vol a Barcelona

La Generalitat ha decidit fer un pas enrere i fer números abans de fer créixer l'aeroport de Lleida-Alguaire amb més inversions. Així ho va anunciar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que no va voler fer sang sobre la gestió realitzada pel govern anterior, però sí que va dir que el govern “no vol caure en cap tipus d'improvisació” en la gestió del primer aeroport de la Generalitat.

Així, Recoder ha anul·lat el projecte d'ampliació de la terminal. El govern anterior va encarregar l'octubre passat per 200.000 euros la redacció del projecte a l'estudi d'arquitectura B720 i a l'equip d'enginyeria ALG, els mateixos que van dissenyar la terminal actual. L'ampliació havia de servir per guanyar espai per a zona comercial i d'oci, serveis al viatger i un restaurant. Segons Recoder, abans de fer més inversions el govern vol sotmetre l'aeroport a la redacció d'un pla de negoci que fixi amb realisme els objectius de creixement de l'aeroport.

També ha quedat suspesa l'adjudicació de la gestió de l'aeroport a un operador privat. El govern anterior va convocar el concurs d'adjudicació però cap empresa va voler aspirar a la gestió en les condicions econòmiques que imposava la Generalitat. La conselleria de Joaquim Nadal preparava ara un altre concurs amb uns requisits econòmics més assumibles però això també ha quedat ajornat. Segons Recoder, el govern manté la intenció d'aconseguir una gestió privada de l'aeroport, però sempre després d'haver definit les necessitats presents i futures de l'aeroport a través del pla de negoci.

El govern també ha decidit retallar la subvenció que rebia el vol de Vueling entre Lleida i Barcelona, un vol que es va establir com a compensació a la retirada de la connexió entre Lleida i París. Aquest vol representa una subvenció del govern de 10.000 euros cada mes i, segons el conseller, té un retorn social escàs: només un 4% dels seients d'aquests vols estan ocupats. Sense subvenció, Vueling ha decidit anul·lar els vols. El 5 de març deixaran de funcionar.

El pla de negoci el redactarà una Taula Estratègica que es constituirà properament amb la participació de la Cambra de Comerç de Lleida i les administracions locals. Entre els objectius a assolir, va avançar Recoder, figuraran la captació de noves companyies i serveis de mercaderies i logístics.

LA XIFRA

1,9
milions d'euros
és la quantitat de subvenció pública que es posa cada any per fer funcionar l'aeroport de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Arrels de Vi enceta l’edició amb més expositors que mai

sant martí d’empúries

Quaranta pobles participen a la segona trobada de municipis sense fronteres

bàscara

Entra en funcionament una nova línia de bus que va a la platja

El Prat de Llobregat
Llagostera

Quarta avaria de la setmana a la xarxa d’aigua potable de la Font Bona

Llagostera

Acció de protesta contra la botiga de bicicletes a l’antic teatre Odèon

girona

Retards al corredor sud de Rodalies per una incidència tècnica

Castelldefels

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya
La monarquia
Lluís Simon

‘Tornen’ els Borbons

LA CRÒNICA

“Girona no s’acaba al carrer del Carme”