Societat

Molins de Rei

La Candelera desborda la vila

Centenars de visitants omplen de gom a gom els carrers del centre de Molins de Rei, escenari de la fira de fires més antiga de l'Estat

Enguany, la festa arriba a la 160a edició

La família de la Laia buscava desesperadament la mostra d'animals. “Estàs preparada per veure els cavalls?”, li deia la seva mare, mentre la subjectava bé perquè la multitud no se l'endugués. Sense voler, la marea humana ja l'estava portant al carrer Foment, on hi havia carruatges, bestiar i fins i tot un petit recorregut que els més menuts podien fer sobre un cavall. El col·lapse es va fer extensiu a tots els carrers del centre de la vila, els accessos i aparcaments. Ahir Molins de Rei celebrava la 160a edició de la Fira de la Candelera i, com cada any, aquesta vila de 800 anys estava desbordada de visitants.

Es calcula que durant aquest cap de setmana passaran pels 50.000 metres quadrats de recinte firal prop de mig milió de persones –per fer-la més accessible, Renfe va reforçar ahir, i ho farà avui, el servei de trens–. L'atractiu principal d'aquesta fira de fires és, com expliquen la majoria de paradistes i assistents, la diversitat de l'oferta. “A la Fira de la Candelera pot trobar de tot, des dels productes més tradicionals fins als més moderns”, recordava ahir Carmen Rodríguez, una veïna de l'Hospitalet que acostuma a visitar la fira cada any. Segons explicava ahir, és una “clienta habitual” de l'espai dedicat al planter.

Tot i que en els seus orígens –la primera es va organitzar l'any 1852, instituïda per la reina Isabel II– era una fira únicament agrícola, el pas del temps l'ha fet adaptar a les noves activitats econòmiques i ha anat incorporant un bon nombre de sectors comercials. Així, a més de la mostra de bestiar –s'exposen cavalls, galls i cabres, entre altres animals–, de maquinària agrícola i de planter, jardineria i arbres fruiters, a la fira es poden trobar paradetes d'artesania, de pastisseria ecològica, embotits, vi, joguines tradicionals i fins i tot cotxes de segona mà, a més de les parades generals que s'escampen pels carrers centrals del poble. En total, prop de 900 expositors que ahir els visitants agraïen, carregats de bosses, sobretot amb plantes i flors ornamentals i productes artesanals.

A banda dels expositors, a la jornada d'ahir de la Fira de Molins de Rei –una de les més antigues de tot l'Estat– va haver-hi també actuacions musicals, concursos, tallers i jornades tècniques agràries. Per avui hi ha programats altres actes, com ara una botifarrada popular, tallers de granja i jornades lliures de monopatí i grafits.

La Fira de la Candelera de Molins de Rei està declarada d'interès nacional i és la més gran de totes les que s'organitzen a l'aire lliure a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La crònica

Les probabilitats que t’atropelli una bicicleta

Societat

Afavorir la inclusió de joves LGTBIQ+

El Prat de Llobregat
SOCIETAT

Canet vol preservar el so de les campanes declarant-les bé cultural d’interès local

CANET DE MAR

El barri Devesa-Güell bateja una plaça amb el nom de Natàlia Molero

girona

El Col·legi de Metges distingeix Miquel Carreras, Josep Lloveras i el Bernat Jaume

GIRONA

Tensió i cops de porra a la seu de Ciutat Vella durant la protesta pel desallotjament de La Tancada

Barcelona
Sant Joan les Fonts

Adhesió a l’entitat que promou lla municipalització de l’aigua

Sant Joan les Fonts
societat

Protesta davant la Monumental de Barcelona contra la festa pel Dia Internacional de la Tauromàquia

Barcelona
societat

La subvenció per pagar el 75% de l’enllumenat nadalenc del comerç barceloní costarà 1,4 milions d’euros

Barcelona