Societat

TRIBUNALS

Bozal mourà personal dels jutjats per cobrir les vacants

La consellera de Justícia anuncia que ha presentat un expedient de reordenació als òrgans catalans, com a l'Audiència de Barcelona

Afegeix, però, que cal el vistiplau del TSJC i el ministeri

No ha passat ni una setmana que el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, alertés el Departament de Justícia que la situació als jutjats és “insostenible” per les nombroses vacants no cobertes, que ja ha obtingut resposta de la consellera de Justícia.

Pilar Fernández Bozal va avançar ahir que el departament que encapçala ultima “un expedient de reordenació” als jutjats catalans, que implicaria moure personal dels òrgans que tenen menys feina cap als que en tenen més i tenen el problema de les baixes no cobertes per la crisi. La consellera va exemplificar-ho amb “l'Audiència de Barcelona”, de la qual va dir que “està ben dotada i potser se'n pot treure personal”. La consellera, però, va insistir que aquesta mesura només es podrà aplicar amb el vistiplau de la sala de govern del TSJC i del Ministeri de Justícia.

El pla de contenció del govern català només permet cobrir el 50% de places vacants i de personal de reforç als jutjats, com una mesura excepcional. La manca de personal però, ja ha provocat que el jutjat penal 1 de Reus i un de Vilanova del Camí tanquessin l'atenció al públic. Sobre això, la consellera va aclarir que el jutjat de Reus “rebrà avui un gestor d'atenció al públic”. Bozal va afegir: “Fa molts anys que la justícia està justa a Catalunya” i va insistir que “s'aniran resolent els problemes dia a dia”, i que milloraran amb el traspàs a Catalunya de la gestió del personal. En aquest sentit, Pilar Fernández Bozal va afirmar que “els advocats són conscients de la situació i ara faran una proposta per fer un esforç sense rebaixar el preu dels mòduls” del torn d'ofici.

LA XIFRA

300
és el nombre de vacants
sense cobrir que hi ha actualment als jutjats de Catalunya, segons els sindicats del sector

Les presons, pendents del pressupost

En la seva visita ahir al penal de Wad-Ras, la consellera va supeditar al nou pressupost de la Generalitat, la continuïtat del pla de presons a Catalunya, del tripartit. Pilar Fernández Bozal no va voler concretar si el tancament de la presó Model i la construcció de la seva substituta a la Zona Franca serà prioritari. De la presó modèlica de dones a l'Alt Penedès va dir que “només és una idea”, malgrat admetre que “fa temps que no es fa res per a les dones”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA