Societat

Prohibit fer foc fins el 15 d'octubre

El 15 de març entra en vigor la mesura amb l'objectiu de prevenir els incendis forestals

Caldrà una autorització prèvia del Departament d'Agricultura de la Generalitat per encendre focs en terrenys forestals

La prohibició de fer foc als terrenys forestals sense una autorització prèvia del Departament d'Agricultura de la Generalitat entrarà en vigor aquest dimarts, 15 de març, i tindrà vigència fins el pròxim 15 d'octubre, una mesura que té l'objectiu de prevenir els incendis forestals.

Segons ha informat aquest dilluns el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, la norma regula que, als terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta, no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es podran cremar restes de poda, d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura.

Tampoc es podran fer focs relacionats amb l'espargiment ni d'activitats relacionades amb l'apicultura.

Dins les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra que evitin la propagació d'espurnes.

També queda prohibit el llançament d'objectes encesos, i els abocaments d'escombraries i restes vegetals o industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc, així com llançar coets i focs artificials o altres artefactes que continguin foc en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Des de l'any passat funciona un nou procediment per a la gestió d'autoritzacions d'activitats amb risc d'incendi forestal, que s'acompanya d'un programa informàtic que facilita la gestió de les autoritzacions i permet enviar a la persona que fa les cremes consells preventius i informació sobre els riscos.

L'any passat es van concedir 5.596 autoritzacions per fer foc entre el període del 15 de març al 15 d'octubre, i es van denegar 601 peticions que no complien els requisits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona