Societat

Es manté l'alt risc d'allaus als Pirineus

Protecció Civil demana extremar les precaucions en zones de muntanya

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha recomanat extremar les precaucions en les zones de muntanya on hi ha risc d'allaus elevat. Segons el butlletí d'allaus de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC), es manté el perill d'allaus fort (nivell 4) a tots els Pirineus, excepte a l'Aran i Franja Nord de la Pallaresa, on el risc d'allaus és marcat (nivell 3).

Des del divendres passat, es manté activat el Pla d'Emergències Allaucat en situació de prealerta i per això Protecció Civil insisteix en tenir molta precaució en les activitats a l'aire lliure en les zones que es poden veure afectades per una allau.

Protecció Civil aconsella consultar els butlletins del perill d'allau i evitar traslladar-se a les zones afectades i fer esports de muntanya en aquests indrets. En el cas de trobar-se dins del vehicle, es recomana no circular per carreteres de la muntanya i no sortir del vehicle i mantenir el motor engegat, vigilant no tenir el tub d'escapament obturat, per mantenir l'escalfor.

En les zones habitades, cal no transitar pel carrer o espais oberts, romandre dins dels habitatges o recintes tancats i si l'habitatge es troba dins d'una zona que es pot veure afectada per una allau, tancar amb porticons totes les obertures i situar-se al costat oposat a la paret on impactaria l'allau si tingués lloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.