Mataró, que no conserva cap conreu de vinya, s'adhereix a la Denominació d'Origen Alella

L'Ajuntament vol que els pagesos s'animin a produir-ne i comercialitzar-ne

«En aquest moment no tinc coneixement que a la ciutat hi hagi vinyes però aquest acord podria estimular a algú a fer-ne.» L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), va recordar durant el darrer ple que l'últim cop que un agricultor de la ciutat –Can Flaquer de Mata– va demanar a l'Ajuntament que s'adherís a la DO Alella perquè la seva producció de vinya se'n pogués beneficiar és de fa dos mandats. La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica, Alícia Romero (PSC), a banda de destacar que formar part de la DO és imprescindible perquè qualsevol explotació agrària de Mataró que estigui interessada a associar-s'hi ho pugui fer, també va assenyalar que la intenció ara és plantejar accions de promoció turística de la ciutat vinculades al vi. «El vi d'Alella és testimoni dels antics vins laietans i l'objectiu és sumar i unir esforços per fer gran aquesta denominació d'origen pròpia i, com a conseqüència, que es conegui encara més», va explicar Romero.

Tot i que l'acord es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals, l'oposició va criticar alguns aspectes. «Ho trobem positiu però hi veiem un problema i és que a Mataró de vinyes, ben poquetes», va puntualitzar el regidor de CiU, Marcel Martínez. De la seva banda el cap del PP, Paulí Mojedano, a part de lamentar que aquesta proposta «arriba tard» i que potser es tira endavant «pel delit comarcal que ara ha agafat a l'alcalde», va afegir-hi les possibilitats per vincular-lo al projecte Mataró Marítim. La CUP, finalment, va criticar que se centri tant en la promoció turística i no en l'ampliació del nombre de productes agrícoles que pot oferir la ciutat.

Una producció modesta

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Alella, creat el 1953, té entre els seus objectius la potenciació de l'enoturisme i les poblacions vinculades al seu territori, i la preservació del patrimoni natural. Aquesta iniciativa és, per a la ciutat de Mataró i el Maresme, una oportunitat que pot ser el punt de partida d'un ampli ventall d'actuacions turístiques. La DO Alella, que actualment conformen una vintena de municipis a cavall del Baix Maresme i del Vallès Oriental, es caracteritza per l'especificitat i les produccions modestes. De fet, és un dels espais geogràfics d'una denominació d'origen més petits que existeixen a l'Estat espanyol. En aquest sentit, entre els set cellers no s'arriba a les 800.000 ampolles i actualment disposa de poc menys d'un centenar de pagesos actius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona

El PSSJD investiga l'ús de substàncies piscodèliques contra la depressió resistent

Sant Boi de Llobregat
SANT PERE PESCADOR

Insten l’Estat a expropiar el sòl privat a la gola del riu Fluvià

SANT PERE PESCADOR
TORROELLA DE MONTGRÍ

Conflicte perquè la guingueta de Mas Pinell serà del Delfín Verde

TORROELLA DE MONTGRÍ
Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna
URBANISME

Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna

SANTA SUSANNA

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès