Societat

TRIBUNALS

L'alcalde de les Borges declara com a imputat per homicidi

Una noia va morir en caure per una barana durant una festa de Cap d'Any

L'acte no tenia permís municipal

L'alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, i la regidora de Festes, Gemma Farré, van declarar ahir davant del jutge com a imputats per un presumpte delicte d'homicidi imprudent pel cas de la mort d'una jove durant la nit de Cap d'Any del 2009, en una festa organitzada per la comissió de festes local. La jove, Montserrat Juncosa, de quinze anys, va caure des d'una barana de 2,5 metres.

L'acusació particular, exercida per la Federació Catalana d'Activitats Recreatives Musicals (Fecarsam), sosté que l'Ajuntament “ha incomplert la normativa perquè la festa no tenia llicència ni mesures de seguretat”, ha dit el responsable dels serveis jurídics, Joaquim Boadas. La federació ha avançat que cridarà a declarar com a testimonis la secretària municipal i el cap de la policia local perquè aclareixin davant el jutge aquests punts. L'alcalde i la regidora mantenen que la “lamentable mort” de la jove va ser un “accident”. A més, consideren que Fecasarm vol fer un “escarment” per tal que els ajuntaments no muntin festes populars. L'Ajuntament reitera que està obert “a parlar d'indemnitzacions” sempre que la família els faci “una petició formal, que es tramitarà a l'asseguradora, i si abans retiren la demanda penal”. Boadas creu que l'oferiment “arriba una mica tard”. Tot i això, “si la família s'hi avé, podríem arribar a un acord si demanen disculpes, reconeixen que la normativa no es va aplicar i ho fan en el futur, i l'asseguradora paga 120.000 euros. Ara, mantenim l'acusació d'homicidi imprudent”. La fiscalia ha de presentar un informe valoratiu al jutge. Estradé i Farré van estar ahir acompanyats per dirigents d'ERC i pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, ens que ha aprovat una moció de suport als càrrecs electes.

LA FRASE

Estem oberts a indemnitzacions si retiren la demanda penal i la família ho reclama formalment
Miquel À. Estradé
ALCALDE DE LES BORGES BLANQUES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona