Festes populars i fires

VERGES (Baix Empordà)

La processó i la ‘Dansa de la mort'

Religiositat i dramatúrgia

La processó de Verges, que s'escenifica la nit de dijous sant, acabarà de consolidar aquest any la línia de renovació i millora encetada fa un parell d'anys, en què Lluís Llach va assumir la direcció i la coordinació escènica d'un acte que reuneix uns 10.000 visitants repartits i concentrats en els carrers estrets de la localitat. Els actes s'iniciaran a les 5 de la tarda amb una desfilada de manages (romans), que fan un recorregut pels carrers del poble sortint i acabant a l'ajuntament. A les 10 del vespre, en un escenari elevat habilitat al bell mig de la plaça Major, s'hi representarà el Misteri de la Passió: part de la vida pública de Jesús, la condemna de Pilat i l'inici del camí del calvari.

Acabada la representació a la plaça, cap a les 12 de la nit, començarà la processó itinerant pels carrers del poble on tenen lloc algunes escenificacions. És destacable el pas de la processó pel carrer dels Cargols per la singularitat de la seva ambientació i el final de la Processó, amb la reverència de la Dansa de la mort davant el quadre de la crucifixió, una joia única de la cultura popular.

21 d'abril. A les 5 de la tarda, desfilada de les ‘manages'; a les 10 del vespre, representació del Misteri de la Passió a la plaça Major, i a les 12 de la nit, la processó pels carrers del poble. Venda d'entrades: Servicaixa. Tel. 972 780 007.

Festa patrimonial

A.VENTURA

La processó de Verges, juntament amb les Festes de la Mare de Déu del Tura d'Olot i la festa major de Sant Feliu de Pallerols, va ser requalificada el novembre passat pel govern de la Generalitat com a festa patrimonial d'interès nacional (fins ara estava qualificada com a festa d'interès nacional). La Dansa de la mort és l'aspecte rellevant que ha contribuït decisivament a aquesta distinció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA