Societat

Solidaritat

‘Un totxo per Kampanga'

10 euros és el valor que es dóna a un totxo per a les donacions

La construcció del centre assistencial i social té un cost de 400.000 euros

Mossèn Josep Cabayol és l'ànima del projecte

La campanya per rebre donacions per al projecte missioner de construcció d'un centre assistencial i social a Kampanga, a Ruanda, té com a lema Un totxo per Kampanga. La proposta va sorgir d'un compromís pres en l'any jubilar (2008/2009), en el decurs del qual es van recaptar 120.000 euros dels 400.000 necessaris per fer realitat l'equipament. Les aportacions de Mans Unides i de particulars han suposat que, a hores d'ara, es compti amb la meitat de les contribucions econòmiques del projecte.

L'Arquebisbat de Tarragona i la Cambra de Comerç de Tarragona han donat un altre impuls a la campanya, que incorpora com a novetats un lloc web –www.kampanga.com–, amb un joc interactiu, i les imatges del fotògraf Xavi Jurio. El nou canal pretén donar una nova dimensió al projecte, ja que permet fer més difusió de la campanya i possibilita que s'estengui i s'obri a aportacions de persones de tot el món, segons van explicar ahir els impulsors, mossèn Joaquim Fortuny i Ramon Marsal. També es manté el sistema habitual de donacions per mitjà dels comptes bancaris.

Un totxo, 10 euros

Cada aportació de 10 euros té el valor simbòlic d'un totxo, que es fabrica al mateix poblat. Les persones o entitats que facin aportacions al projecte rebran un diploma i, un cop acabat l'equipament, es destinarà un mur per reproduir-hi els noms dels que l'han apadrinat. Ramon Marsal va avançar que la Cambra de Comerç utilitzaria aquest sistema per donar 300 totxos, un import que correspon a l'arrodoniment de l'ingrés de la Tapa Solidària, de la darrera edició del Dtapes.

El fotògraf Xavi Jurio ha cedit els drets de les imatges, que suposaran una altra font d'ingressos que es completarà amb la venda de tires publicitàries al lloc web.

Les accions estan encaminades a completar el projecte del centre assistencial i social de Kampanga, que inclou un taller de fusteria i de costura, sales per a cursos de capacitació i alfabetització, un magatzem, habitatge per a tres persones i per atendre transeünts, una biblioteca i un mur de protecció. El projecte l'ha impulsat mossèn Josep Cabayol, missioner des de fa 33 anys a Ruanda i al Congo, on treballa per millorar la qualitat de vida de les persones dels poblats. El projecte beneficiarà 45.000 persones de 64 poblats.

Al marge d'aquest projecte, mossèn Cabayol també promou la construcció de cases per substituir les cabanes. Cada unitat té un cost de 300 euros.


El joc de Kampanga


La Marta i el David són els personatges de ficció del joc Kampanga, que consisteix a recollir monedes en entorns imaginaris d'aquesta regió de Ruanda. Han de passar tres pantalles, després de les quals el sistema demana a l'usuari si vol publicar el resultat al seu compte de Facebook i si vol fer una donació. La dissenyadora del joc, Marta Palau, va explicar que poder introduir el joc a la xarxa social és una manera ràpida de difondre'l i de rebre, si es dóna el cas, més donacions per mitjà dels nous jugadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.