CABRERA DE MAR (Maresme)

XIV Fira Iberoromana

Agermanament iberoromà

Tal com han fet anualment des de fa catorze anys, els ibers i els romans tornen aquest cap de setmana a Cabrera de Mar per rememorar el passat de la població, on hi ha jaciments arqueològics de l'època. En aquesta ocasió hi ha prevista l'assistència d'una setantena d'expositors, entre parades comercials i entitats de la població. La intenció dels organitzadors és que la majoria d'aquests estands tinguin productes relacionats o inspirats en l'època iberoromana, des de peces d'artesania fins a productes gastronòmics, passant per productes d'herboristeria, medicinal o culinària. Alguns restaurants de la població participaran també a la fira preparant tastos i menús de cuina iberoromana. La moneda oficial per poder fer els tastos és l'as, que té un valor de 3 euros i que es podrà adquirir el mateix dia de la fira a l'estand d'informació de l'Ajuntament.

A partir del migdia, després de la inauguració, que serà a càrrec de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, els armats de Mataró sol·licitaran permís per accedir a la fira i posteriorment faran una desfilada pel centre del poble. Visites guiades pel jaciment romà de Can Modolell, recreació del passat ibèric i romà –que els organitzadors destaquen com a recomanable per a tota la família–, tallers ibers i romans d'escriptura i encuny de monedes, presentació de la web didàctica www.cabrerademarpatrimoni. cat, una conferència a la Sala Nova titulada Com parlaven i escrivien els ibers, sortejos, exposicions i altres actes completaran la programació d'aquest any. La fira es clourà amb un sopar popular, el cost del qual s'abonarà posteriorment a les persones que hi acudeixin disfressades de romans o ibers.

JORDI NADAL

Dia 31 de maig. A la plaça de la Fàbrica i voltants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat