La Fira del Càntir, que durarà menys, i la festa major d'Argentona es faran enguany per separat

La tradicional Fira del Càntir d'Argentona durarà menys dies i no coincidirà amb la festa major de Sant Domingo, dos esdeveniments que fins ara anaven íntimament lligats. El director del Museu del Càntir, Oriol Bassa, explica que s'ha decidit que la mostra es faci el cap de setmana del 7, 8 i 9 d'agost perquè en les últimes edicions no hi havia tants visitants els dies feiners. «A més, mantenir la fira durant cinc o sis dies té un cost humà i econòmic que no compensa», hi afegeix Calvo, que admet que un altre dels motius pels quals la fira i la festa major no coincidiran en el temps és que la diada de Sant Domingo, el 4 d'agost, cau aquest any en dimarts. Tot i això, el director del museu apunta que el canvi no afectarà ni la processó de les aigües, ni la benedicció de càntirs, ni tampoc el popular concurs d'aixecaments de càntirs que, tot i no coincidir amb la fira, es faran el 4 d'agost. Un altre dels imprevistos d'aquest any serà la ubicació de la mostra. Les obres d'urbanització del carrer Gran, de la plaça de Vendre i de Torras i Bages obligaran a bellugar una part de les parades, situades a l'avinguda Puig i Cadafalch.

Al marge d'això, el certamen ja ha escollit el càntir de la fira, que enguany es tracta d'una peça etrusca en forma d'ànec que s'ha encarregat a una terrisseria de Còrdova. «Es tracta d'un càntir decorat completament a mà, que esperem que alci el vol i funcioni tant bé com els d'anys anteriors», va assenyalar Oriol Calvo, que malgrat la situació de crisi generalitzada confia que no afecti la tradicional mostra de ceràmica. «A principis dels noranta, quan hi va haver l'última gran crisi, per la fira van ser els millors anys tant pel que fa a vendes com pel nombre de visitants», diu, optimista, el director del museu argentoní.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
patrimoni

Malmeten unes escales del Park Güell

Barcelona
societat

La Patum de Berga manté el pressupost en 456.000 euros

barcelona
transports

Obre el carril bici dela Diagonal entre la Rambla dels Encants i el carrer Girona

barcelona
SOCIETAT

Nou sistema contra el frau en la procedència de les avellanes

BARCELONA
societat

Circulació de trens afectada entre Reus i Alcover pel xoc entre una furgoneta i un tren de mercaderies

LA SELVA DEL CAMP
infraestructures

El Govern diu que la falla de Gavà s’ha repetit a Rodalies per dèficit inversor

barcelona
societat

Revelen com era un cocodril de més de 70 milions d’anys del Pallars Jussà

TREMP

Arenys de Mar amplia la zona blava i de residents a la Musclera i a l’N-II

arenys de mar
societat

Sense servei l’R3 de Rodalies entre Ripoll i Vic

VIC